(închide)

Artistul plastic Oana Păunescu expune în cadrul Festivalului „Meleaguri Brâncușiene” de la Baia de Fier

 

Școala Populară de Artă, alături de Consiliul Județean Gorj, Ansamblul Profesionist “Doina Gorjului”, Primăria și Consiliul Local Baia de Fier, Căminul Cultural Baia de Fier, organizează în perioada 29 – 31 martie, cea de-a IV-a ediție a Festivalului Național de Muzică Populară „Meleaguri Brâncușiene”. Evenimentul se va desfășura la Căminul Cultural din Baia de Fier. În cadrul celor trei zile de festival au loc mai multe eveniment cultural-artistice, dintre care amintim expoziția de pictură a artsitului plastic (și profesor al SPA) Oana Păunescu! Artista este omul minunat care îi învață pe copiii din Polovragi și Baia de Fier tainele picturii și artei decorative.

Profesorul Oana Păunescu predă științe economice și educație plastică la Liceul din comuna Baia de Fier. În afară de orele de la  liceu, Oana Păunescu mai predă pictură și artă decorativă la secțiile externe ale Școlii Populare de Artă din Baia de Fier și Polovragi. Tânăra artistă are zeci de elevi talentați care vin cu mare drag la cursurile sale. Colaborarea cu Școala Populară de Artă a început acum doi ani. La Baia de Fier, localitatea în care și locuiește artista, cursurile de pictură se desfășoară la Căminul Cultural, alături de alți meșteri populari, iar la Polovragi, prin grija primarului, a fost amenjată o sală specială-atelierul de creație unde Oana Păunescu predă arta decorativă. „Toți sunt pasionați, le place mult să picteze, să deseneze, iar orele de curs sunt o delectare pentru mine și pentru ei. Vin foarte încântați la atelier, facem ore săptămânal”, a spus Oana Păunescu. 

Expoziție la „Meleaguri Brâncușiene”!

În cadrul celor trei zile de festival, vizitatorii și spectatorii spectacolelor de folclor vor putea admira și lucrările Oanei Păunescu. „Este o expoziție personală cu lucrări pe pânză în pastă pentru structură. Tehnica lor este in structura și mai am în cadrul eveniemntului expuse și lucrări pe sticlă, imitație de vitraliu cu teme creștine!”, a mai adăugat Oana Păunescu, artist plastic și profesor. 

Galerie foto






Vizualizări: 798

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste