O gorjeancă de la Colegiul Militar Craiova calificată la faza națională a olimpiadei de limba română

 

Gorjeanca Dana Pîrvoi este elevă în clasa a XII – a A la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu!” din Craiova și s-a calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba şi Literatura Română, secţiunea Lectura ca abilitate de viaţă! Ambițioasă, perseverentă, isteață, „îndrăgostită” de literatură, Dana Pîrvoi își dorește să devină inginer și vrea să urmeze cursurile Academiei Tehnice Militare din Capitală.

Originară din orașul gorjean Turceni, adolescenta Dana Pîrvoi a decis să urmeze cursurile Colegiului Militar din Craiova, unde în cei patru ani a avut mereu rezultate bune. An de an, gorjeanca ambițioasă a participat la olimpiade și concursuri școlare, iar acum a reușit să se califice la faza națională a olimpiadei de limba și literatura română, secțiunea Lectura ca abilitate de viață. Dana Pîrvoi, deși a ales „milităria”, după cum singură glumește, este „îndrăgostită” de literatură și îi place să scrie. S-a pregătit intens și cu mare pasiune pentru această competiție, fiind ajutată de profesorul Cristina Pretorian. „Nu a fost primul an de participare, am participat la olimpiadă încă din clasa a IX-a. Subiectele sunt mereu deosebite și mă surprind în fiecare an, dar îmi place foarte mult să citesc și să scriu, iar asta m-a ajutat de fiecare dată. Profesorul meu coordonator este Cristina Pretorian și acest rezultat înseamnă foarte mult pentru mine, sunt foarte încântată pentru că atunci când îți place atât de mult ceva, un rezultat ca acesta nu are cum să nu te bucure. Nu am mai avut rezultate atât de importante precum acesta, dar nu am renunțat să particip la concursuri. Imi place foarte mult ce fac si cum am reusit sa leg doua lucruri care par a fi opuse din exterior: literatura si “militaria”, dar care suna ca o poveste pentru mine”, a spus, pentru Pagina Olteniei, olimpica Dana Pîrvoi.

Va urma Academia Tehnică Militară București

Nu mai este mult și Dana Pîrvoi va susține examenul de bacalaureat. Tânăra vrea să devină student a Academiei Tehnice Militare din București. Anii de liceu au trecut frumos și Dana spune că a învățat foarte multe lucruri despre viață, lucruri care au ajutat-o să „crească” pe plan personal mai ales. „Pe viitor voi alege Academia Tehnică Militară din Bucuresti. Mi-aș dori să ajung inginer și cred că aici, pe acest domeniu, e locul meu. Sper să fie cea mai buna alegere pentru mine. Iubesc locul din care vin-Turceni- și mă mândresc că sunt din “Țara lui Brâncuși”, așa că nu m-ar deranja niciodată întoarcerea acasă! În ceea ce priveste anii petrecuti la liceul militar, au fost atat solicitanti, cat si minunati. Am invatat atat de multe lucruri, atat despre viata, cat si din punct de vedere educational!”, a declarat olimpica Dana Pîrvoi.

Galerie foto


Vizualizări: 2,870

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste