(închide)

Alexia Chițoiu din Turceni, câștigătoarea trofeului categoriei de vârstă la un festival național!

 

La Craiova a avut loc zilele trecute o nouă ediție a Festivalului național de muzică „Glasuri cristaline”, la care au participat copii și adolescenți talentați din toată țara. Județul Gorj a fost reprezentat cu mândrie și mult succes de talentata Alexia Chițoiu din orașul Turceni, care a câștigat trofeul categoriei sale de vârstă și premiul I la categoria Etno-pop! 

Pasionată de muzică de când se știe, Alexia Chițoiu are în palmares numeroase premii I și trofee ale unor festivaluri-concurs de renume. Zilele trecute, micuța solistă a participat la Craiova, la o nouă ediție a unui fetival național dedicat copiilorși adolescenților. Alexia Chițoiu a a obținut locul I și Trofeul festivalului „Glasuri cristaline” la categoria sa de vârstă. „Festivalul se numește Glasuri Cristaline și anul acesta a fost cea de-a treia ediție. A avut loc la Craiova la Liceul de Arte Marin Sorescu din Craiova, iar organizator este doamna Iulia Manda! Alexia a participat la două secțiuni: muzica usoara -pop romanesc și la etno-pop. La pop românesc a obținut Trofeul la categoria ei de varstă, iar la etno -pop a obținut locul I. Alexia, din luna septembrie 2018, urmează cursurile de canto la scoala de canto Glasuri Cristaline, unde are ca îndrumător pe domnul compozitor Cristian Alivej și pe doamna Iulia Manda”, a spus Mihaela Chițoiu, mama talentate copile. 

Alexia Chițoiu învață la Liceul Tehnologic din orașul gorjean Turceni, localitatea sa natală. De ceva vreme, Alexia uimește juriile  festivalurilor concurs cu puterea sa de a își controla emoțiile pe scenă și a se bucura din plin de melodiile pe care le interpretează. Talentul muzical al micuței opt ani, l-au descoperit părinții, căci pe când avea 5 ani, Alexia fredona orice melodie auzea la radio sau la televizor. Mama sa a dus-o la Casa de Cultură din Turceni, acolo unde se organizau cursuri de muzică. Profesorul de aici le-a confirmat că micuța are ureche muzicală și așa părinții au decis să o dea la cursuri de canto.  

Galerie foto





Vizualizări: 860

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste