(închide)

„Dragobete, sărbătorim românește!” Elevii din Țicleni, program artistic deosebit de sărbătoarea iubirii

 

Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, a fost celebrat și la Țicleni, la Casa de Cultură, acolo unde zeci de elevi au pregătit un program cu totul deosebit sub îndrumarea profesorului coordonator Cristina Negreanu. Evenimentul a fost atent pregătit atât de elevi, cât și de profesori, care au ales să sărbătorească împreună dragostea!

Proiectul de parteneriat „Dragobete, sărbătorim românește!”, a fost încheiat între Primăria Țicleni, Casa de Cultură și Școala Gimnazială Nr. 1 Țicleni. „Se aduc mulțumiri speciale doamnei director Dungă Ina, domnului profesor Vasile Codruț Șuță, doamnei bibliotecar Trușcă Abiana Sorina, domnului jurist Ion Ungureanu și nu în ultimul rând, părintelui nostru Dragomir Țicleanu de la Parohia Țicleni. Scopul proiectului a fost să stimuleze tinerii în păstrarea, transmiterea și revigorarea tradițiilor și obiceiurilor autentice folclorului românesc”, a spus profesor Cristina Negreanu. 

Dragobetele, ziua îndrăgostiților la români, își are originea în tradiții de pe vremea dacilor și în credința într-un zeu al iubirii. Odată cu 24 februarie, de Dragobete, se trece simbolic în primăvară. După Revoluţie, locul lui Dragobete a fost luat treptat de Sfântul Valentin, care este sărbătorit pe 14 februarie în calendarul catolic. Pornind de la această realitate, organizatorii proiectului „Dragobete, sărbătorim românește” au dorit să le insufle tinerilor dorința de a păstra tradițiile noastre autentice. În cadrul acestui proiect, elevii au discutat despre semnificația acestei zile, ce tradiții respectau românii în secolul trecut, au confecționat felicitări sub diverse forme și cu diferite mesaje de dragoste, au creat obiecte precum brățări, păpușa Dragobete sau șnururi de mărțișor etc, care vor fi expuse la la sediul instituțiilor partenere. 

Galerie foto




Vizualizări: 1,029

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste