(închide)

Dublă acțiune la Negomir: au plantat mii de puieți și au ecologizat zona

 

La Negomir a avut loc duminică o acțiune de ecologizare a unei zone supuse riscului alunecărilor de teren, după care cei 280 de voluntari au demarat activitatea de plantare a celor 9.000 de puieți de cer și salcâm.

A fost o zi plină pentru cei  280 de voluntari care au plantat 9.000 de puieți de cer și salcâm, pe o suprafață de 1,8 ha. În același timp, potrivit organizatorilor, a fost organziată o campanie de ecologizare în această zonă. 

Potrivit organizatorilor, in această acțiune au fost implicați reprezentanți ai  Minprest Serv S.A., I.S.U. Gorj, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Tudor Vladimirescu” Gorj, D.G.A.S.P.C. Gorj, Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj, Liceul Teologic Târgu Jiu, Liceul din Mătăsari, Liceul din localitatea Bâlteni, Liceul din localitatea Roșia -Jiu, Primăria Negomir.  Cei 280 de voluntari  au răspuns prompt la această acțiune! „Militari și voluntari deopotrivă, am pus mâna pe cazmale și am dat viață câtorva mii de puieți de stejar! Zona era una predispusă alunecărilor de teren, iar acești puieți, pe lângă faptul că vor stopa aceste alunecări, ne vor asigura mult oxigen nouă și generațiilor următoare! Fie că suntem în timpul liber sau în timpul serviciului vom răspunde prezent oricărei inițiative ai cărei beneficiari direcți suntem noi, oamenii!”, au transmis reprezentanții ISU Gorj, prezenți la Negomir. „Jandarmii gorjeni plantează fapte bune în Negomir județul Gorj. Astăzi, împreună cu 30 de colegi am participat  la o acțiune de împădurire cu peste 2000 de puieți de salcâm. Împreună pentru un mediu curat și sănătos!”, a spus și Alin Ivan de la IJJ Gorj.

Organizatorii locali ai acestui eveniment au fost: Asociația „TEAM for NEXT GENERATION” Gorj, Primăria și Consiliul local al comunei Negomir, S.J.G.D.A.S. Gorj.

Galerie foto






Vizualizări: 869

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste