(închide)

Elev din Motru admis la una dintre cele mai importante universități din Anglia!

 

Robert Lăpăduțoniu este un adolescent ambițios din Motru, care își dorea de câțiva ani să studieze în străinătate. A ales să facă liceul în orașul natal și a aplicat la mai multe universități din Londra, căci anul acesta tânărul va susține exemenul de bacalaureat și va începe o nouă etapă în viața sa. De curând a primit vestea că a fost acceptat la una dintre cele mai bune universități din Anglia-King's College! Din luna septembrie, Robert va începe cursurile și este foarte fericit!

De-a lungul anilor de liceu, Robert Lăpăduțoniu a încercat să se implice în cât mai multe activități extrașcolare, activități umanitare etc. Are rezultate școlare bune și spune că visa să studieze în străinătate încă din copilărie. A avut răbdare, a droit să aibă o bază solidă de cunoștințe acumulate în România, însă, din păcate, în ultimii câțiva ani, sistemul educational din țara noastră l-a dezamăgit. Acum a reușit să fie admis la una dintre cele mai bune universități din Londra, instituție de învțământ unde rata de admitere a elevilor străini este de 13%. „În septembrie încep facultatea! Părinții au fost încântați, nu le venea să creadă, știam că este o concurență acerbă, rata de admitere fiind de doar 13%! De când eram mic voiam să studiez în altă țară. În România, sistemul românesc este defectuos, mulți tineri ajung la o facultate și sunt nesiguri în legătură cu viitorul lor! Facultățile din România nu sunt de actualitate cu viitorul care nu ne așteaptă! Nu se investește în educație! În Marea Britanie, fiecare student este foarte important pentru facultate, sunt viitorul țării!”, a spus elevul.

Deși este tânăr, adolescentul și-a făcut o idee clară despre sistemul de învățământ din România și știe ce își dorește pe viitor. Spune că are în plan să revină în România, după absolvirea facultății. Arv rea să fie parte la schimbarea pe care tinerii o pot adduce în societatea românească. „Ce s-a întâmplat în pandemie cu școlile? S-au închis și s-au redeschis în perioade scurte de timp! Nu am știut să gestionăm această situație, iar soluția era digitalizarea și pregătirea profesorilor din timp! Sunt mulți copii care nu au curajul să își exprime opiniile, sunt temători că vor greși și vor fi umiliți! Relația elev-profesor este una rigidă, iar copiii au nevoie de înțelegere! Eu am avut noroc de profesori care au crezut în mine, dar au fost putini! Elevii sunt importanti doar când merg la olimpiade sau au doar note mari! Nu se pune accent pe gândirea creativă și pe cea critică! Se spune că suntem o generație superficială, dar această superficialitate nu este din cauza școlii? Nu sunt încurajați să viseze și să muncească pentru visul lor! Nu poți să predai fizică, chimie fără un laborator, dar tot profesorii de la școala mea au încercat cât au putut să ne ajute! Din acest motiv am ales Marea Britanie, excelența în educație! Voi studia Management și limbi moderne, cu dorința de a reuși să încep și un curs de programare!”, a spus Robert Lăpăduțoniu pentru Pagina Olteniei.

Felicitări, Robert!

Galerie foto



Vizualizări: 7,239

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste