(închide)

Elevele Dincă Cristina și Șandru Anamaria de la Liceul Tehnologic Motru, admise la Universitatea Politehnica Timișoara

 

Mai multe eleve ale Liceului Tehnologic Motru au participat la concursul național de idei și proiecte în domeniul protecției mediului „Educația ecologică salvează mediul EcoSmarTim”, ediția a VII-a, on-line. Concursul este organizat de Universitatea Politehnica Timișoara și este considerat o preadmitere la Facultatea de Chimie INdustrială și Ingineria Mediului.  Elevii care au obţinut la Concursul național de idei și proiecte în domeniul protecției mediului – „EDUCAȚIA ECOLOGICĂ SALVEAZĂ MEDIUL – EcoSmarTim” locurile I, II sau III vor fi admişi fără concurs de admitere pe locurile fără taxă (bugetate) la Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului – domeniul Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timişoara.

Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara a organizat Concursul Naţional de Idei şi Proiecte în domeniul Protecției Mediului: „Educaţia ecologică salvează mediul - EcoSmarTim” (ediţia a VII-a desfășurată on-line) în cadrul manifestării Politehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău! (ediția a X-a). Concursul a reunit sub apelul „Educaţia ecologică salvează mediul" elevi, studenți și cadre didactice din învățământul preuniversitar și universitar într-o ediție inedită, desfășurată on-line într-o perioadă de schimbări interne și internaționale istorice la nivel educațional, social și economic, dar în același timp, într-o zi de sărbătoare internațională a mediului înconjurător, o zi de sensibilizare a populației și factorilor de decizie cu privire la problemele legate de poluare.

Două dintre elevele participante la acest concurs au fost admise la Facultatea Ingineria Mediului datorită rezultatelor foarte bune din cadrul competiției.

„Succesul, stă în mare parte, în voința de a învinge! De șapte ani, elevii școlii noastre participă la preadmiterea care se desfășoară pe bază de concurs la UPTimișoara, Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului. Elevele premiante: Dincă Cristina - Maria, Șandru Anamaria - Petronela (locul II pe țară) și Ghinea Larisa - Elena, Cățea Miruna - Alina (mențiune) sunt coordonate de cele trei cadre didactice:Prof. Ardeiu Daniela (protecția mediului), prof. Pleșa Mădălina (biologie) și directorul unității școlare/prof. Rușet Adela - Lelia (TIC)! Succes la facultate si să reprezentați cu cinste învățământul motrean!”, a transmis profesorul Dana Ardeiu. 

Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului  din cadrul UP Timișoara a fost înființată în anul 1948, prin Decretul Prezidențial nr. 161 din 22 iulie 1948 al Prezidiului Marii Adunări Naționale, pe baza deciziei nr. 1 111 din 1948 a Consiliului de Miniștri.

În prezent, în facultate se organizează toate cele trei cicluri de studii universitare: ciclul I – studii universitare de licență; ciclul II – studii universitare de master și ciclul III – studii universitare de doctorat.

Vizualizări: 2,411

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste