Elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru, în vizită la Complexul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități

 

Elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru, însoțiți de cadrele didactice Bejenaru Felicia, Gionea Daniela, Andrei Jeanina și părintele voluntar Vîlceanu Carmen i-au vizitat săptămâna trecută pe prietenii lor speciali, din COMPLEXUL DE RECUPERARE PENTRU COPII CU DIZABILITĂȚI TÂRGU JIU, fiind mesagerii colegilor lor, părinților acestora și profesorilor care s-au implicat în acțiunea de voluntariat organizată în luna martie 2023, finalizată cu achiziționarea unui aparat multifuncțional Briko Orion, nisip kinetic natur, jocuri și jucării Montessori, jocuri lego, puzzle, set manuale reutilizabile, cărți ,,Scrie și șterge” și dulciuri.


Curtea centrului era împodobită de sărbătoare. Ne-am simțit speciali. Am fost întâmpinați cu cozonac și prăjituri. Domnul director Pasăre Nicolae ne-a prezentat spațiile special amenajate, dotate corespunzător pentru desfășurarea activităților de recuperare, recreative și de socializare accesibile tuturor copiilor și adecvate vârstei, potențialului, preocupărilor și preferințelor lor, apoi a oferit copiilor câte o jucărie de plus.
Curând curtea s-a acoperit de glasurile cristaline ale copiilor, de râsete și strigăte de bucurie. Da și copiii speciali râd, se joacă, dansează, socializează, visează și leagă prietenii.
Elevii clasei a III-a A l-au prezentat prietenilor lor pe Timi, marioneta ce a prezentat câteva trucuri de magie. Au cântat, au pictat, au scris, s-au jucat și au participat la un exercițiu de terapie asistată de cățelușa Jolene, un labrador care-i ajută pe copiii cu dizabilități să re recupereze mai repede.
Picturile copiilor au fost înscrise în concursul național ,,Nimeni Nicăieri”. Super părinții au interacționat cu toți copiii, îmbrățișându-i și încurajându-i. Copiii au învățat unii de la alții, s-au distrat și au devenit mai cooperanți, mai integrați, mai puternici.
Scopul nostru de a oferi copiilor și familiilor un cadru unic de susținere, plin de empatie, dăruire, răbdare, în care copiii să se simtă bine, a fost atins.
În centru am întâlnit oameni de calitate, Brujan Cosmin, Coțan Maria, Dragu Carmen, Enea Maria, Giurea Ancuța, Papuc Elvis, Pecingină Bianca, Remetea Gheorghe, Sanda Elena, Udroiu Loredana, Vasilescu Silvia, coordonați de domnul psiholog Pasăre Nicolare, șeful centrului, care nu au uitat nicio clipă că fiecare copil care le trece pragul este important pentru societate, că fiecare copil are nevoi speciale și particularităţi specifice, că este unic. Cu răbdare și înțelegere îi învață ce este normalitatea. Cu toate că sunt diferiţi , toţi copiii sunt egali în drepturi.
Ei sunt eroii care fac terapie și cu părinții copiilor care se bucură acum de progrese și reușite care nu de mult păreau imposibile. Cert este că au format o echipă care caută soluții. Noi, colectivul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru, le mulțumim că ne-au primit în echipa lor și promitem să le fim mereu aproape.
Activitatea a făcut parte din cadrul proiectului național „Nimeni Nicăieri …Și eu sunt aici!”, proiect care a luat naștere din dorința de a reduce marginalizarea copiilor cu autism, a copiilor cu cerințe educaționale speciale, de a schimba mentalitățile și atitudinea elevilor, cadrelor didactice și a părinților în ceea ce privește integrarea acestora în învățământul de masă.

Autor articol: Consilier educativ, Prof. Bejenaru Felicia

Galerie foto




Vizualizări: 864

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste