(închide)

Elevi din Gorj au recondiționat biciclete în Tabăra Meseriașilor. Le-au dăruit copiilor din centre de plasament

 

60 de viitori mecanici din școli profesionale și licee tehnologice din județul Gorj au participat, între 29 iunie și 4 august, în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, proiect susținut de OMV Petrom. Alături de mentorul lor, Gabriel Onofrei, Președintele Asociaţiei  Române de Drift, viitorii meseriași au reparat biciclete vechi oferite de români, în cadrul campaniei #BicicletaMeseriasa. 10 elevi vor primi, de la OMV Petrom, o bursă de studiu în valoare de 500 de lei pe lună, pe parcursul anului școlar 2018-2019.

Timp de o săptămână, elevii din școli profesionale și licee tehnologice din județul Gorj au participat la cursuri de dezvoltare personală și profesională, pentru a deveni mecanici profesioniști. Alături de facilitatorii de la Fundația Noi Orizonturi au învățat prin aventură despre comunicare, lucru în echipă, spirit antreprenorial și angajabilitate și și-au depășit limitele în Parcul de Frânghii de la Băile Tușnad. Împreună cu mentorul lor, Gabriel Onofrei, meseriașii au participat la ateliere practice, unde au învățat noțiuni de bază despre meseria lor şi au recondiționat 35 de biciclete donate de români. Bicicletele recondiţionate de elevii din Tabăra Meseriaşilor şi-au găsit viitori proprietari la evenimentul desfășurat vineri, 3 august, la Coresi Shopping Resort, Brașov. Participanții – susținătorii meseriașilor – s-au bucurat de reprezentaţia oferită de către Gabi Orban, campionul României la ciclism trial, de expoziția de biciclete de colecție Pegas și de tombolă și premii: Filip Letinu, unul dintre cei mai buni 200 de ilustratori din lume, a transformat trei biciclete ale vizitatorilor, iar alți 5 brașoveni au primit premii Pegas.

Tot în Tabăra Meseriașilor, au fost selectaţi cei mai pricepuți 10 viitori meseriași care vor primi lunar o bursă de studiu în valoare de 500 de lei, pe parcursul anului școlar 2018-2019.

Cei 10 profesori prezenți în Tabără Meseriașilor au participat la cursuri de scriere de proiect şi management de proiect în care au învățat cum să își îmbunătățească proiectele propuse pentru dezvoltarea învățământului profesional, dar şi de dezvoltare profesională. În luna septembrie cele mai bune proiecte vor primi finanțare pentru implementare în valoare totală de 40.000 de euro.

Galerie foto



Vizualizări: 484

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste