(închide)

Elevi și profesori ai CT Motru, în concursul național „Ecoprovocarea”

 

Colegiul Tehnic Motru s-a înscris la concursul naţional Ecoprovocarea la trei secţiuni: campanii de conştientizare-prof. Crăciunescu Mihaela, târguri tematice-prof.Ardeiu Daniela și igienizare –prof.Pleşa Adina. 

Zilele trecute, echipele coordinate profesoara Mihaela Crăciunescu au realizat primele campanii de conştientizare pentru protejarea mediului. Au avut loc campanii de conștientizare (pe tema Importanța colectării selective a deșeurilor sau Reciclare) – organizare de mini-sesiuni educaționale de către elevi pentru colegii lor sau pentru elevi din alte școli; vor avea loc târguri de economie circulară (Colectare de obiecte folosite, dar funcționale, într-un cadru organizat, schimbarea acestora contra unor cantități de deșeuri reciclabile sau schimb între obiecte, sau donarea lor către familii nevoiașe, spitale, centre de copii.)

Concursul Național ecOprovocarea, organizat de Asociația ViitorPlus, se află la cea de-a III-a ediție, iar în anul școlar 2018-2019 se derulează cu sprijinul Raiffeisen Bank, prin Programul de granturi „Raiffeisen Comunități” 2018. Concursul face parte din programul extra-școlar ecOprovocarea care oferă o experiență educațională completă, cu beneficii pe termen lung pentru elevii și profesorii de liceu care care participă voluntar an de an. Unul dintre scopurile finae ale acestui concurs este creșterea gradul de responsabilizare al elevilor în ceea ce privește protejarea mediului, adoptarea unei atitudini proactive și a unui comportament de grijă față de natură. Elevii și profesorii primesc diplome și adeverințe pentru desfășurarea de activități educaționale non-formale: ateliere și activități de protecție a mediului. Pe parcursul concursului. profesorii au oportunitatea de a participa la webinarii despre metodele non-formale de predare și organizarea eficientă a acțiunilor de protecție a mediului.

Galerie foto



Vizualizări: 470

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste