(închide)

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru au dăruit fructe și legume bătrânilor de la Căminul DORA-Fundația Pro-Satul

 

Bunătatea este un dar primit de noi chiar de la naştere, pe care uneori îl uităm sau îl neglijăm. În perioada şcolarizării se oferă posibilitatea elevilor și părinților acestora să fie buni. Profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru promovează voluntariatul pentru că i-au înţeles beneficiile. Există o preocupare continuă de a implica educabilii în cât mai multe acţiuni de voluntariat, realizând an de an fapte bune, oricât de mici ar fi, fără să așteptăm vreun beneficiu.

Şi, nu de puţine ori am fost plăcut surprinşi să aflăm că singuri, elevii noştri, au iniţiat proiecte la nivelul clasei sau al şcolii, în scopul rezolvării unei probleme a comunităţii.

Voluntariatul ne oferă  tuturor șansa de a prețui mai mult oamenii din viață noastră, de a sprijini comunitatea din care facem parte și de a ne dezvolta abilități esențiale pentru viață. Ne învață să fim recunoscători și să înțelegem faptul că uneori, problemele noastre  sunt mult mai mici și mai ușor de depășit decât situațiile cu care se confruntă alte persoane.

Și în acest an, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Motru a participat la campania socială de colectare a fructelor și legumelor denumită „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”, din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (S.N.A.C.), derulată în perioada 21 -25 noiembrie 2022.

Prin această activitate extracurriculară elevii din şcoala noastră au avut prilejul de a dărui cu mult drag şi bucurie din roadele toamnei bătrânilor de la Căminul pentru seniori DORA – Fundația PRO-SATUL, Târgu-Jiu, bătrâni ce au nevoie de mai mult ajutor din partea comunităţii.

În acest cămin, bunătatea, generozitatea şi solidaritatea sunt la ele acasă. O echipă unită, coordonată de doamna Roșu Maria, promovează calitatea vieții și independența printr-un serviciu prietenos și profesional. Aici seniorii noștri se simt confortabil și în siguranță. Ne-au promis că ne așteaptă de sărbători și noi vom deveni Moș Crăciun pentru o zi.

Am adus zâmbete calde si bucurie pe chipurile copiilor și familiilor aflate în dificultate din comunitatea noastră, cu ajutorul doamnei Predescu Mariana, asistent  medical comunitar de la Direcția de Sănătate Publică Gorj, a doamnei mediator sanitar Vlădău Andreea Florentina și a părinților voluntari care au distribut alimentele.

Implicarea părinţilor în desfăşurarea acestei activităţi, participarea comunităţii locale, alături de elevii şcolii, susţinuţi de conducerea unităţii de învăţământ şi de cadrele didactice, reflectă rolul esenţial al parteneriatului şcoală-familie-comunitate în conştientizarea importanţei solidarităţii în viaţa socială, a altruismului şi a spiritului de cetăţean activ. 

Voluntariatul ne face mai buni!

 

Articol realizat de Coordonator S.N.A.C. - Prof. Bejenaru Felicia

Galerie foto





Vizualizări: 2,291

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste