Elevii și profesorii Școlii Nr. 1 Motru au celebrat Marea Unire

 

Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru au serbat și în acest an Ziua Națională  a României printr-o serie de activități cultural - educative care au marcat cel mai fericit moment din istoria noastră- Ziua Marii Uniri din 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia, a tuturor românilor într-un singur stat. Au fost momente de readucere în memoria colectivă a luptei de veacuri a românilor pentru unitatea si integritatea națională.

În sala de sport a școlii, activitatea cultural-educativă a debutat cu intonarea Imnului de stat al României, după care, președintele Consiliului Elevilor, Stelescu Andrei, a vorbit despre importanța și semnificația Marii Uniri de la 1918. Potrivit consilierului educativ Felicia Bejinaru, au urmat apoi momentele artistice bine pregătite de cadrele didactice  Bejenaru Felicia, Pîrvulescu Eduard, Voicu Alina, Ardeiu Aurora, Tîrlea  Ana, Tița Paula împreună cu elevii din clasele pregătitoare și V -VIII. Programul artistic a cuprins cântece patriotice interpretate de corul şcolii sub îndrumarea profesoarei Tița Paula, prezentarea unor informații și date importante legate de înfăptuirea Marii Uniri și însemnătatea Zilei de 1 Decembrie, poezii patriotice interpretate de elevi care au fluturat steagul României cu mare admirație și onoare. Spiritul de sărbătoare națională a fost întregit de purtarea costumelor populare sau pur și simplu, doar simbolul românesc – ia tradițională.

Pe lângă activitățile organizate în comun, importanța zilei naționale a fost discutată și separat, în clasă, profesorii și învățătorii Bărbulescu Aurora, Crăciun Dorina, Gionea Daniela, Mladen Mihaela, Tîrlea Ramona, Grecu Ramona, Andrei Jeanina, Bușoi Camelia, Semenescu Alina, Maimuț Simona și Pampu Florin,  abordând, fiecare în manieră proprie, această temă.

Pe 1 Decembrie elevii clasei a VI-a E, însoțiți de profesoara Grecu Ramona, directorul Pîrvulescu Eduard și consilierul educativ Bejenaru Felicia au depus o coroană de flori din partea Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru la monumentul din Piațeta Primăriei Motru.

Galerie foto



Vizualizări: 1,983

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste