(închide)

Emeric Imre, Vasile Șeicaru și Victor Socaciu la Festivalul Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului” de la Târgu-JIu!

 

Vineri, 09 august, începe Festivalul Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului”, ediția a XVIII-a. Festivalul va avea loc în perioada 09-11 august, în incinta Teatrului de Vară și se va desfășura sub formă de spectacol.
În fiecare seară vor avea loc recitaluri susținute de artiști consacrați ai folkului românesc.
Programul din cadrul Festivalului promite a fi unul de excepție:
Vineri şi sâmbătă începând cu ora 1900, numeroşi interpreţi, din toate colţurile ţării, vor concura pentru trofeul festivalului, iar pe 11 august este programată Festivitatea de premiere și Gala Laureaților.
- Vineri, 09 august, ora 2030, vor urca pe scenă: Mircea Vintilă, Maria Gheorghiu, OCRU (Adrian Mărgineanu și Dorin Pitariu, ), CLIPA (câştigătorii ediţiei trecute).
- Sâmbătă, 10 august, ora 2030 , ne vom bucura de recitalurile oferite de: Mircea Baniciu, Emeric Imre, Adrian Beznă și Nicu Zotta.
- Duminică, 11 august, ora 1900 – după Festivitatea de premiere și Gala Laureaților vor urca pe scena Teatrului de Vară din Târgu Jiu: Vasile Șeicaru, Victor Socaciu, Dan Vană și Ovidiu Mihăilescu.
Juriul are în componenţa sa personalități ale muzicii de gen: Dan Vană – preşedintele juriului, Ovidiu Mihăilescu – cantautor, Sorin Minghiat – interpret, Spiridon Popescu – poet, Maria Gheorghiu – cantautor și redactor Radio România, Loreta Popa –specialist Muzeul Literaturii Române, Sorin Bivolaru –profesor Școala Populară de Artă Târgu Jiu.
Tot cu ocazia Festivalului se vor organiza lansări de albume discografice ale personalităților prezente cu acestă ocazie la Târgu Jiu, precum și lansări de carte.
Amfitrionii evenimentului sunt interpretul Adrian Beznă şi poetul Andrei Maftei.
Prețul unui bilet este de 10 lei, pretul unui abonament pentru toate cele 3 zile este de 25 lei, iar pentru copiii cu vârsta de până la 7 ani, intrarea este liberă.


Evenimentul este organizat de către Școala Populară de Artă Târgu Jiu, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, Consiliul Judeţean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” în colaborare cu Asociația ″Proiect pentru o Lume a Oamenilor Mai Buni″, posturi de radio și televiziuni naționale și locale, publicații, societăţi comerciale, organizații neguvernamentale. Acest eveniment își propune sa promoveze noi valori reprezentative pentru folkul românesc.

Vizualizări: 827

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste