(închide)

Experiențe profesionale și personale în cadrul proiectului Erasmus+ Proiect nr. 2023-1-RO01-KA121-SCH000134426 , derulat de Școala Gimnazială Nr.3 Rovinari

 

În cadrul proiectului de Acreditare Erasmus finanțat de Uniunea Europeană trei cadre didactice de la Școala Gimnazială Nr.3 Rovinari au participat în perioada 20.07-28.07.2024 la cursul de formare “Make technology your friend ” organizat de Edu2grow Association, desfășurat pe insula Evia, Grecia. Cadrele didactice participante la acest curs predau discipline diferite: Cincă Mihaela-Emilia- profesor pentru învățământul primar și directorul unității de învățământ, Adam Delia-profesor de limba română și Nicola Elena Roxana-profesor pentru învățământul primar.


Această oportunitate a permis cadrelor didactice să-și dezvolte competențe digitale într-un context internațional, alături de colegi din întreaga Europă, îmbunătățind calitatea educației oferite în unitatea noastră școlară. 
Scopul cursului a fost dezvoltarea competențelor digitale ale participanților, aceștia au avut ocazia să-și îmbogățească abilitățile digitale și să descopere noi resurse educaționale online.
Cursul răspunde nevoilor actuale din educație și pune accent pe integrarea tehnologiei în procesul de predare-învățare-evaluare și în activitățile educaționale.Cadrele didactice participante au explorat diverse aplicații și platforme online: Google Classroom, Kahoot!, Canva, Chat GPT- învățând cum să le utilizeze pentru a crea conținut educațional atractiv și interactiv.
           În cadrul activitaților legate de dinamica grupului, s-au folosit instrumente pentru lucrul în comun, activități de formare si dezvoltare a abilitatiilor IT. S-au învățat jocuri prin care  să stimulăm motivația, participarea și creativitatea elevilor,  pentru a consolida munca în echipă, cooperarea eficientă și pentru a sprijini integrarea fiecărui copil, exersarea, proiectarea și furnizarea de activități și instrumente.
 Întreaga  activitate a cursului a promovat: dezvoltarea  abilităților IT, prin  jocuri și  exerciții; dezvoltarea  abilităților  de  comunicare, colaborare, gândire  critică  și  creativă; înțelegerea  caracteristicilor  unui  mediu  incluziv și tolerant; promovarea,  cooperarea  europeană  în  domeniul  educației  în  cadrul programului Erasmus+ prin construirea de parteneriate.
Participanții s-au întors cu noi idei și competențe pe care le vor aplica în demersul didactic la clasă, cât și în proiecte educaționale, acest lucru ducând la îmbunătățirea calității educației în unitatea școlară. 

 

Galerie foto



Vizualizări: 437

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste