Expoziție cu scop umanitar la Motru! Elena Cojocaru, artista care se exprimă cu ajutorul culorilor, va ajuta Spitalul din municipiu

 

Elena Cojocaru iubește arta și este modalitatea prin care ea se exprimă cel mai bine! În ultimii 2 ani (acum doi ani a încântat publicul cu prima sa expoziție), artista Elena Cojocaru din Văgiulești a realizat nenumărate lucruri importante. Săptămâna viitoare, Elena organizează o nouă expoziție în scop umanitar, așa cum a făcut și acum doi ani de zile. Eleva a decis să ajute încă o dată Spitalul Motru! Adolescenta foarte talentată și care a fost diagnosticată, cu ani în urmă, cu o formă de autism, a demonstrat că arta este modalitatea perfectă de a se exprima! 

Elena Cojocaru este elevă în clasa a-XI-a la Colegiul Național „George Coșbuc” din municipiul  Motru, iar aici are colegi și cadre didactice minunate care o susțin. În timpul liber, atunci când termină temele sau când vrea să se relaxeze, Elena pictează. Vara aceasta, în timpul liber, a recondiționat/restaurat o Troiță și Biserica din satul Covrigi al comunei Văgiulești! Lucrările elevei CNGC Motru sunt apreciate de mulți cunoscători, care mereu o încurajează să nu renunțe la pictură. Pe data de 11 octombrie, la Casa de Cultură Motru, Elena va orgabiza o nouă expoziție. „Această expoziție este tot cu scop umanitar, banii vor fi donați Spitalului din Motru. Bunicul Elenei, alături de domnul primar Morega, domnul Pauliș Gabi de la Casa de Cultură, au făcut acest lucru posibil și dorim să le mulțumim. Expoziția Elenei va avea loc la Sala de Festivități a Casei de Cultură Motru Parc, vernisajul va avea loc marți, 11.10.2022, la ora 12.30 și vom fi acolo cu exponatele până vineri la ora 16.00. Vă așteptăm!”, a anunțat familia artistei.

A lucrat la restaurarea picturilor unei biserici 

Vara acestui an a fost una cu totul deosebită pentru artista din comuna Văgiulești. La Biserica din satul natal Covrigi au avut loc diverse lucrări, iar pictura de la interior a avut nevoie de retușuri. Elena Cojocaru a restaurat cu mare grijă și talent picturile din lăcașul de cult. „A făcut doar retușuri după ce s-a lucrat în biserică, tot ceea ce era decojit sau căzut, Elena a restaurat, recondiționat! De asemenea, a pictat și o troiță sculptată. Au fost momente importante pentru Elena, iar cei care au rugat-o să realizeze aceste lucrări, au fost mulțumiți”, a mai transmis familia elevei.

Galerie foto






Vizualizări: 1,381

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste