Festivalul de artă urbană Strad’Art sau cum vor schimba artiștii cartierul Lotrului din Târgu-Jiu

 

Strad'Art este primul festival internațional de artã urbană din Târgu-Jiu, prima ediție având loc anul trecut, când zidurile mai multor clădiri din municipiu au prins viață, iar operele artiștilor participanți bucură, de atunci, ochii și sufletele cetățenilor! Strad’Art este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Târgu Jiu, curatoriat de Adrian Oniga.

Strad’Art este „mai mult decât un festival, este o platformă pentru creativitate, artă și participare în acțiuni culturale și sociale. Este convergența diferitelor audiențe, un punct de întâlnire a generațiilor și de recuperare a spațiului public, transformându-l într-un loc de bucurie, educație și de reflecție!” Anul acesta, va avea loc între 20 și 26 iulie, artiștii dorindu-și să schimbe „fața” Cartierului Lotrului din municipiu. Potrivit organizatorilor, Tema propusă de Strad’Art în ediția de anul acesta a festivalui este “Solidaritatea”, iar cartierul va fi schimbat prin intermediul artei urbane. În această zonă periferică a orașului sunt foarte multe foste locuințe munictorești. „Misiunea de anul acesta a festivalului este de a continua explorarea, descoperirea sau redescoperirea mediului urban, prin intervenții artistice, acțiuni și experiențe urbane diferite, care vor transforma orașul nostru într-un oraș avangardist, participativ, colorat, amabil și deschis din punct de vedere cultural și social. Interacțiunea cu cartierul este atât la nivel artistic, prin realizarea unor picturi murale, cât și la nivel social, prin interacțiunea artiștilor cu locuitorii cartierului, dar și cu vizitatorii, pe toată durata festivalului”, au transmis organizatorii. Vor fi realizate cinci picturi murale pe calcanele unor blocuri de pe strada Hidrocentralei, alături de alte intervenții artistice. De asemenea, artiștii vor picta și trei autobuze de transport public local. La ediția din acest an participă: Alin Mihail, ATOMA, Bogdan Cazacincu, Cristian Scutaru, Denisa Pasere, HarceaPacea, Ionut Popescu, John.S, Kaps Crew, Pisica Pătrată și Răzvan Răucescu.

Anul acesta, Strad'Art | Festival de artă urbană s-a alăturat proiectului international One Voice Initiative, o mișcare socială care promovează arta publică, cu misiunea de a inspira și uni comunități artistice din toată lumea. Tema propusă de festivalul nostru „Solidaritatea” și corespunde valorilor promovate de această mișcare socio-culturală internațională. Valorile promovate de ONE VOICE sunt: iubirea, egalitatea, solidaritatea, respectul, rezistența și empatia. Misiunea One Voice urmărește crearea unei platforme mondiale de colaborare și schimburi artistice, care includ mai multe tipuri de artă!

Vizualizări: 997

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste