(închide)

„Fizicianul” din Motru, mort într-un accident în Anglia. Familia nu are banii necesari repatrierii

 

Un gorjean originar din municipiul Motru a murit după ce a fost lovit de o maşină, lângă Londra, sâmbăta trecută, pe 10 noiembrie. Acum, familia sa nu are banii necesari repatrierii trupului neînsuflețit, mama bărbatului depunând o solicitare la Primăria Motru în speranța că autoritățile o vor ajuta să își aducă acasă copilul mort. Cunoscut sub porecla de „Fizicianul”, Cristian Dumitru, 47 de ani, sosise în Marea Britanie de mai bine de o lună de zile, fratele său mai mic găsindu-i și un loc de muncă. Acesta a fost cel care l-a convins să plece în străinătate, mai ales că mezinul locuia în Londra de ani de zile.

Poliția din Kent-Anglia caută și acum persoana din spatele volanului Mercedesului care l-a accidentat mortal pe motreanul Cristian Dumitru, 47 de ani. Potrivit publicației kentonline.co.uk, românul a murit sâmbătă noaptea lovit de un Mercedes CLS argintiu, la Maidstone-Kent, la sud de Londra. Poliția l-a sunat pe fratele decedatului pentru a-i da teribila veste:  "Eu i-am plătit biletul de avion ca să vină aici şi i-am găsit un loc de muncă. Era aici doar de o lună şi doar de două zile se angajase. Era un nou început pentru el. Dar pare că a fost o mare greşeală că l-am adus aici. Dacă aş putea da timpul înapoi... Poliţia i-a găsit telefonul şi eu eram ultimul apelat de el. M-au sunat şi m-au chemat aici. Dar corpul lui nu mai era aici, nu am putut să îl văd. E un şoc. Ce pot să îi spun mamei noastre?", a declarat Dorel, citat de kentonline.co.uk.

Poliţia caută încă şoferul vinovat de tragicul accident şi încearcă să afle circumstanţele acestuia. Camere de supraveghere au surprins imagini, există şi martori, dar maşina implicată în accident nu a fost încă găsită.

Nu au bani de repatriere

Din păcate, pentru repatrierea trupului lui Cristian Dumitru, familia din România-Gorj are nevoie de 10.000 de lire sterline, aşa cum i s-a comunicat de către autorităţile britanice. Bani de care nu dispun. Mama sa a depus o solicitare la Primăria Motru pentru acordarea unui ajutor de urgenţă în vederea repatrierii trupului neînsuflețit al fiului. Se va întocmi un proiect de hotărâre, care va fi supus aprobării în viitoarea şedinţă a Consiliului Local, potrivit ADEVARUL

 Video AICI

Vizualizări: 1,481

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste