(închide)

„Fondul Științescu vine la Gorj”! Elevii au ocazia să deruleze proiecte educaționale creative, bazate pe aplicații practice

 

Joi, în Shopping City Târgu Jiu, se reunesc peste 25 de proiecte STEAM din Gorj, Vâlcea și Hunedoara pentru prima ediție a Târgului de științe sub egida Fondul Științescu în Gorj. Sunt așteptați pasionații de științe, începând cu ora 16:00, la galeria de la parter din Shopping City Târgu Jiu, unde profesori, mentori Științescu, cercetători de la prestigioase instituții, precum Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu și multe alte instituții invitate, vor prezenta proiecte inovatoare, experimente originale și demonstrații inedite ale unor fenomene naturale și ale unor tehnologii de ultimă oră. 


De la introducere în lumea roboticii (Arduino, roboți, roboți LEGO), la prezentarea unei misiuni spațiale, la jocuri despre protecția mediului până la demonstrații de printare 3D, publicul va putea să participe la experimente live și să descopere cum cercetarea românească poate contribui la securitatea și îmbunătățirea vieții de zi cu zi.
“Sunt tare bucuroasă că se întâmplă astfel de proiecte la Gorj. Științescu este un program necesar la nivel național și sperăm să ajungem în cât mai multe comunități așa cum am ajuns cu Caravana STEAM la Novaci sau cum au ajuns partenerii de la Be Teen la Peștișani și Bălănești cu proiectul EduPower. Eu am văzut prima dată un micro-controller în anul III de Politehnică, iar elevii echipelor de robotică știu să programeze plăcuțe Arduino din clasa a X-a sau a XI-a. Mai mult decât atât, au răbdare să îi inițieze pe colegii mai mici, chiar și din clase primare, în timpul lor liber.” (Gabriela Solomon – manager de program Fondul Științescu la Fundația Comunitară Vâlcea)


Este primul eveniment dedicat științei organizat de Fondul Științescu prin Fundația Comunitară Vâlcea, cu sprijinul partenerilor Asociația Be Teen, TeaBorgs, Federația START în Gorj, CONAF Gorj, Asociația Team for Next Generation și al finanțatorilor Federația Fundațiile Comunitare din România – FFCR și PPC România. 

Fondul Științescu va finanța proiecte din județul Gorj începând cu anul școlar 2024 – 2025
Prin acest fond, Ştiinţescu oferă oportunitatea mentorilor pasionați de științe şi tehnologie să dezvolte și să deruleze proiecte educaționale creative, bazate pe aplicații practice, cu scopul de a insufla pasiunea lor copiilor şi tinerilor între 6 şi 19 ani. Științescu se bucură de proiecte educaționale ce propun o abordare multidisciplinară, colaborativă și aplicată a științelor.
Programul este implementat la nivel local de Fundația Comunitară Vâlcea, susţinut de Federația Fundațiile Comunitare din România - FFCR, finanțat de Romanian-American Foundation și în prezent derulăm o campanie de strângere de fonduri cu sprijinul sportivilor de la Vâlcea Forest Run - https://fcvl.ro/proiecte/o/fondul-stiintescu-gorj/ 
Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1260517085300383/ si www.valcea.stiintescu.ro 


Persoană de contact: Gabriela Solomon, tel 0745 499 371, e-mail: [email protected] 


Despre Fundația Comunitară Vâlcea
Fundația Comunitară Vâlcea a debutat ca grup de inițiativă în 2018 şi s-a înființat în 2019, fiind parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 18 fundaţii comunitare. Fundația este o organizație apolitică și funcționează ca un liant în comunitate, reușind să conecteze fonduri, oameni și inițiative cu scopul de a impacta pozitiv mediul comunitar. Misiunea fundatiei este să contribuie la consolidarea de comunități curajoase care caută să-și rezolve problemele, în care oamenii se implică, caută soluții împreună și luptă pentru drepturile lor, învață din greșeli, transformând nevoile în oportunități pentru fiecare copil, tânăr, adult și senior.

 

Despre Fondul Ştiinţescu
Fondul Ştiinţescu este o mişcare naţională de reenergizare a educaţiei STEAM care-i încurajează pe cei pasionaţi să le arate copiilor - prin experimentare, activităţi practice şi joc - acea latură a disciplinelor ştiinţifice care cu greu poate fi descrisă în manuale.
Ştiinţescu, a cărui menire este să-i ajute pe copii să descopere sensul ultim al ştiinţelor, le oferă mentorilor - profesori, elevi, studenţi, profesionişti din toate domeniile - finanţări, resurse, îndrumare şi sprijin.
În prezent, Fondul Ştiinţescu este implementat de 15 fundaţii comunitare din ţară, toate desfăşurând competiţii similare de proiecte locale în: Bucureşti, Bacău, Braşov, Buzău, Cluj-Napoca, Dâmboviţa, Galaţi, Iaşi, Prahova, Odorheiu Secuiesc, Reșița, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara şi Ţara Făgăraşului.

Despre PPC România
PPC este lider în sectorul energetic din Europa de Sud-Est, ajungând acum la 8.7 milioane de clienți. Pune sustenabilitatea în centrul operațiunilor sale, prin angajamentul de a se alinia la obiectivele de neutralitate climatică pentru 2050 și de a îmbunătăți sectorul energetic din Europa de Sud-Est.

În România, companiile care au intrat în portofoliul PPC deservesc 3,1 milioane de clienţi prin reţeaua lor de furnizare şi distribuţie, iar divizia de producție a energiei din surse regenerabile deține o capacitate instalată de aproape 600 MW în 13 parcuri eoliene și fotovoltaice, ceea ce înseamnă 2% din producția curentă de energie electrică a României.

Vizualizări: 283

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste