Fost angajat al CEO, condamnat la închisoare după ce a amenințat și înjurat un polițist

 

Târgujianul Sebastian Vasile Bobei Mandocescu este cunoscut opiniei publice după ce în ultimii ani a tot avut conflicte cu oamenii legii și a primit mai multe condamnări pentru ultraj. De data acesata, pentru o faptă de acum trei ani, Sebastian Bobei a fost condamnat la un an de închisoare de magistrații Curții de Apel Craiova. Sentința este definitivă, iar din această cauză Mandocescu (fost Bobei) s-a prezentat singur la Poliție, vineri, fiind dus la Penitenciarul Târgu-Jiu.

Fost angajat al Complexului Energetic Oltenia, Sebastian Mandocescu (fost Bobei) a mai fost condamnat în trecut pentru ultraj. Ultima condamnare vin după ce în 2018, a amenințat și înjurat un polițist care îi luase permisul din cauza vitezei cu, care circula. Pentru această faptă, ultraj în formă continuată, magistrații au decis ca pedeapsa cuvenită este un an de închisoare cu executare și a fost pronunțațtă pe 4 februarie 2021. „Solutia pe scurt: În baza art. 421 alin. 1 lit. b Cpp respinge apelul declarat de inculpatul Mandocescu (fost Bobei) Vasile- Sebastian ca nefondat. În baza art. 421 alin. 2 lit. a Cpp admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu- Jiu şi partea civilă Tatomir Gîrdu Ovidiu. Desfiinţează hotărârea atacată sub aspectul laturii penale a cauzei şi rejudecând dispune următoarele: În baza art. 257 alin 1 şi 4 Cp rap. la art. 206 alin. 1 Cp cu aplic. art. 35 alin. 1 Cp , art. 41 alin. 1 Cp , art. 43 alin. 5 Cp şi art. 396 alin. 10 Cpp condamnă inculpatul Mandocescu (fost Bobei) Vasile- Sebastian la pedeapsa de 1 an închisoare în condiţiile art. 60 C.p”, scrie pe site-ul Curții de Apel Craiova. Ăe lângă închisoare, judecătorii au decis ca lui Bobei să îi fie interzise anumite drepturi, precum „dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat”. De asemenea, magistrații îl „obligă inculpatul Mandocescu (fost Bobei) Vasile- Sebastian la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat cu ocazia soluţionării apelului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 04.02.2021”, scrie pe site-ul Curții de Apel Craiova.

„Întâmplarea” pentru care va face închisoare

Potrivit rechizitoriului din dosarul în care Sebastian Mandocescu (fost Bobei) a primit această condamnare, faptele au avut loc în septembrie 2018. Bobei a fost oprit în trafic, pe raza comunei Draguțești, DE 79, din cauza vitezei excesive. Doi polițiști făceau parte din echipajul care l-a oprit pe Bobei. Agentul de poliție Ovidiu Tatomir-Gîrdu a fost cel care a i-a întocmit procesul verbal de contravenție. Bobei a rămas fără permis. Procurorii notează în rechizitoriu că inițial, conducătorul auto s-a purtat civilizat și a încercat să îl convingă pe polițist să consemneze pe procesul verbal o viteză mai mică. Agentul Tatomir nu a acceptat, iar acest fapt l-a enervat pe Bobei, care „a devenit agitat și recalcitrant, adresându-i cuvinte jignitoare agentului de poliție Tatomir și amenințări în sensul că va avea el grijă, o să îl calce cu mașina și o să îi dea foc la autovehiculul personal, deoarece știe unde locuiește și unde își parchează mașina”. Întrucât polițistul îl știa pe Bobei ca fiind violent și recalcitrant, s-a retras în mașina de poliție fără a continua discuțiile. În cursul aceleiași zile, 30.09.2018, Sebastian Mandocescu (fost Bobei) a mers la sediul Poliției Târgu-Jiu și a fotografiat mașina personală a polițistului Tatomir, postând fotografia pe contul său de socializare și a generat, prin postarea sa și cuvintele folosite, comentarii jignitoare. Și în cursul anului 2019, Sebastian Mandocescu a continuat „tirul” de amenințări, acuzații și jigniri la adresa polițistului care îl lăsase fără permis. „Amenințările adresate de inculpat (Mandocescu n.red.) i-au provocat polițistului o stare de temere cu privire la integritatea corporală și a autoturismului personal”, scrie în rechizitoriu. Până la urmă, luna aceasta, magistrații au finalizat ptocesul, dând o sentință definitivă. De menționat este și faptuil că tot în toamna anului 2018, Bobei ajungea, din nou, subiect de presă, după un „live” făcut de la volanul mașinii sale. Era la volan și consuma alcool… Acum, următoarea perioadă o va petrece după gratii. În cursul zilei de vineri, Sebastian Mandocescu (fost Bobei) s-a prezentat din proprie inițiativă la sediul Poliției Târgu-Jiu, fiind, ulterior, încarcerat în Penitenciarul Târgu-Jiu.

 

Galerie foto


Vizualizări: 4,625

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste