(închide)

Fostul premier Victor Ponta şi Dan Şova, achitați în Dosarul „Rovinari-Turceni”. Află ce s-a întâmplat cu Laurențiu Ciurel

 

Victor Ponta şi Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi ''Şova şi Asociaţii'', au fost achitaţi astăzi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul "Rovinari - Turceni". Octavian Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni, şi Laurenţiu Ciurel, fost director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, au fost achitaţi. Doar Dumitru Cristea, fost director general al Complexului Energetic Turceni, a primit patru ani cu executare pentru abuz în serviciu.

În cazul lui Dumitru Cristea, instanţa a decis să îi interzică, pe perioada detenţiei şi pe o perioadă de 3 ani după ispăşirea pedepsei, mai multe drepturi. Fostul director Dumitru Cristea a primit mai multe pedepse: „Contopeşte pedepsele stabilite în prezenta cauză şi pedeapsa de 4 ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 274/01.10.2013 a Tribunalului Gorj - Secţia penală, astfel cum a rămas definitivă prin decizia penală nr. 237/24.02.2015 a Curţii de Apel Craiova - Secţia penală (...), urmând ca inculpatul Cristea Dumitru să execute pedeapsa cea mai grea, de 4 ani închisoare", se spune în minuta deciziei. De asemenea, Dumitru Cristea a fost obligat de instanță la plata către societate a sumei de 2.384.418 lei, reprezentând despăgubiri civile materiale, dar şi acţiunea în civil a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Decizia nu este definitivă, cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei pentru procuror şi inculpaţi.

Vizualizări: 329

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste