(închide)

Gorj: Întârzieri la salariile însoțitorilor persoanelor cu handicap din mai multe comune

 

Probleme în mai multe comune din Gorj, acolo unde zeci de însoțitori ai persoanelor cu handicap nu și-au primit salariile de câteva luni. 

Primarul Liviu Cotojman din Roșia de Amaradia a declarat că Primăria pe care o conduce nu a mai putut plăti salariile însoțitoare ale persoanelor cu handicap. Din păcate, în localitatea sa nu mai există unitate minieră și niciun alt agent economic generator de venituri. Astfel, potrivit lui Liviu Cotojman, la Roșia de Amaradia, de trei luni nu s-au mai plătit salariile însoțitorilor persoanelor cu handicap, din cauza lipsei banilor. Primarul Liviu Cotojman a avut o discuție pe această temă cu Ciprian Florescu, acum secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. I-a explicat că are nevoie de 700.000 de lei pentru aceste plăți, până la sfârșitul anului. „Avem 52 de persoane ale căror salarii înseamnă 120.000 lei lunar. Nu am avut bani la buget ca să îi plătesc. Ne-au cerut să le dăm situația-cei de la Guvern-am dat-o, au mai făcut corecție pe sume și machetele au plecat la București. Nu știm ce se va întâmpla”, a declarat Liviu Cotojman, primarul comunei Roșia de Amaradia.

„Sunt multe primării din Gorj care au probleme la capitolul finanțe. Trebuiau să se gândească și la noi parlamentarii. Sunt multe primării care nu au bani să plătească salariile însoțitorilor persoanelor cu handicap, salariile celor din primărie. Dacă vin persoanele cu handica și ne cer banii, ce le spunem?”, a afirmat și Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Vizualizări: 360

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste