(închide)

Gorjeanca Daria Dinulescu, AUR cu echipa la Campionatele Mondiale de Canotaj la Juniori

 

Sportiva Daria Dinulescu, originară din comuna Bumbești-Pițic, județul Gorj, a obținut astăzi medalia de AUR alături de colegele sale de echipă- Guzran Maria, Robitu Elena-Maria și Ungurean Ancuta-Adelina- în proba de patru rame feminin (JW4- ) a Campionatelor Mondiale de Canotaj la Juniori de la Plovdiv din Bulgaria. Sportivele au fost felicitate de reprezentanții Federației de Canotaj. 

Daria Dinulescu are 17 ani și face canotaj de  patru ani. Sora sa mai mare, Raluca Dinulescu, i-a fost inspirația! „Eu sunt sora mai mică,  iar de la Bumbești-Pițic am plecat când începeam clasa a VIII-a-atunci am început canotajul! Într-adevăr, Raluca m-a inspirat, vedeam la ea că aduce medalii mereu acasă și voiam și eu să le am pe ale mele! Mama, tata și inclusiv Raluca nu au prea fost de acord, pentru că știau cât muncește sora mea. Știam și eu, dar tot voiam să fac acest sport! Ei aveau planuri pentru alte sporturi cu mine, handbal poate! În prezent sunt legitimată la clubul la care a fost inițial și Raluca, CSM Drobeta Turnu Severin!”, spunea campioana Daria într-un interviu acordat publicației Pagian Olteniei. Îl puteți lectura AICI!

Raluca Dinulescu, sora mai mare a Dariei, spune că este foarte mândră de adolescentă și este sigură că aceasta va atinge culmile succesului! „De când a început acest sport, a spus că va ajunge sus, își dorește foarte mult, și știu că va reuși! Daria este mai înaltă ca și mine, dar are o dorință enormă de a reuși, muncește extraordinar de mult. Îi sunt alături, iar de la anul va veni la lotul de tineret, eu voi începe la seniori, aștept ziua când vom concura împreună. Sunt cea mai fericită soră din univers! Felicitări, Daria! Eu am reușit doar bronz la mondiale și aur la Europene. Daria m-a întrecut deja. Este o mare bucurie pentru mine! În octombrie va participa la campionatul european de juniori din Germania. Sigur va avea rezultate extraordinare”, a spus Raluca Dinulescu.

Și băieții din echipa națională de juniori a României au avut rezultate extraordinare în Bulgaria și merită felicitați. Au obținut medalia de aur la Campionatele Mondiale de Canotaj la Juniori de la Plovdiv (Bulgaria) - echipajul de dublu rame masculin (JM2-), compus din Axintoi Andrei-Petrisor și Nutescu Iliuta-Leontin. De asemenea, gorjeanca ANA MARIA LOGHIN a obținut medalia de Bronz la proba 8 plus 1.

Felicitări tuturor!

Galerie foto




Vizualizări: 1,462

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste