(închide)

Grădina Zânelor, locul de poveste în care poți organiza evenimente importante din viața ta!

 

O dată cu sosirea verii, a crescut și numărul gorjenilor care caută locul potrivit pentru organizarea unor evenimente importante din viața lor. Un astfel de loc este Grădina Zânelor din satul Stroiești al comunei Arcani. Aici pot fi organizate evenimente recreative, distractive și nu numai. „Grădina Zânelor este locul meu de suflet, locul copilăriei mele, pe care am dorit din tot sufletul să îl împart și cu ceilalți. Am dorit ca și altii să simtă magia locului, pentru că toți cei care au venit în Grădina Zânelor au spus că este un loc minunat”, spune antreprenoarea Mirabela Cucu.

Grădina Zânelor este afacerea gândită de o gorjeancă plină de creativitate, pasionată de frumos, dar și de păstrarea și transmiterea către generațiile următoare a tradițiilor și obiceiurilor care definesc Gorjul. Așa a luat naștere Grădina Zânelor, despre care Mirabela Cucu (40 ani n.red.) spune că este locul ei de suflet. Licențiată în Comunicare și Relații publice, Mirabela Cucu este mama a doi băieți minunați, pe care îi implică în activități de promovare a tradițiilor locale. Ambii săi fii sunt elevi ai meșterului popular Liliana Arapu din Stroiești, Arcani. La atelierul meșterului popular cei doi băieți au învățat să țeasă, au participat la activități menite să readuce în prim plan tradițiile. Mânată de dorința de a păstra vie amintirea vremurilor în care costumul tradițional și obiceiurile frumoase ale satullui gorjenesc erau cunoscute de toată lumea, Mirabela a gândit o afacere de viitor. „Grădina Zânelor este locul meu de suflet, locul copilăriei mele, pe care am dorit din tot sufletul să îl împart și cu ceilalți. Am dorit ca și altii să simtă magia locului, pentru că toți cei care au venit în Grădina Zânelor au spus că este un loc minunat. Este locul și casa bunicilor mei și pentru că am dorit ca totul să nu se piardă și ca locul acesta să rămână viu, animat, am gândit un bussiness care să aibă legătură și cu pregătirea mea. Așa a luat naștere Grădina Zânelor, un loc pentru organizarea evenimentelor recreative și distractive precum cununii, aniversări și nu numai”, a spus, pentru Pagina Olteniei, antreprenoarea Mirabela Cucu.

Grădina Zânelor este o afacere de familie în care fiecare își aduce aportul, într-un fel sau altul. Potrivit Mirabelei Cucu, „cele mai bune decizii se iau în familie!. Vrem să construim ceva frumos pe termen lung”. La Grădina Zânelor se pot organiza tot felul de eveniment și clienții care au beneficiat deja de serviciile Mirabelei se declară mulțumiți. Pe viitor, tânăra vrea să dezvolte afacerea. „Ca în orice lucru pe care vrei să îl întreprinzi, apar și perioade sau momente grele. Dar, cu răbdare și perseverență, imposibilul devine posibil. Pe lângă investiția noastră inițială, am accesat fonduri europene prin măsura MCS 6.2 ,,Sprijin pentru demararea de afaceri cu activități neagricole în zonele rurale”, prin Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Vara 2021 a fost un pic mai lejeră, din punctul de vedere al restricțiilor împotriva COVID 19. Vara 2022 a venit cu un aer nou, oaemnii își organizează evenimentele cu nerăbdare după atâta pauză. Nu pot face o previziune financiară încă, legată de afacerea mea, dar pot spune că dacă muncești mult și dacă îți dai voie să mai și visezi puțin, totul va îmbrăca forma pe care ți-o dorești. Vreau totuși să precizez faptul că totul vine pe termen lung!”, a afirmat antreprenoarea din Arcani.

Grădina Zânelor este pe Facebook!

Iubitoare de tradiții

La Grădina Zânelor veți putea admira costume tradiționale vechi, moștenite de Mirabela de la iubita sa bunică, obiecte diverse pe care oamenii din zona Stroieștiului le foloseau în trecut. Fiind o luptătoare pentru păstrarea tradițiilor, Mirabela a organizat, în iulie 2021, o șezătoare cu brunch. Detalii găsiți https://www.paginaolteniei.ro/articol/eveniment-inedit!-sezatoare-cu-brunch-la-stroiesti_6254.html

„Șezătoarea a fost un eveniment memorabil, la care toată lumea s-a simțit foarte bine! Așa cum bine știți, iubesc tot ce ține de tradițiile noastre din străbuni și întotdeauna mi-a plăcut să organizez evenimente care promovează și păstrarea tradițiilor. Vor urma și alte evenimente cu specific tradițional și nu numai. Am derulat mai multe campanii de promovare pe mai multe rețele de socializare, precum și pe pagina de internet, lumea a aflat despre Grădina Zânelor. Putem păstra tradițiile arătându-le copiilor noștri cum era lumea satului de altădată, cum trăiau străbunii noștri. (…) Îi sfătuiesc pe cei care visează să-și urmeze visele și să înceapa afacerea pe care o doresc. Prin muncă și dăruire totul este posibil!”, a spus Mirabela Cucu.

Galerie foto




Vizualizări: 688

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste