(închide)

Grădiniţă cu program prelungit pentru copiii din Drăguţeşti. „Toți copiii trebuie să beneficieze de unități de învățământ moderne!”

 

În centrul comunei Drăguțești, în spatele școlii gimnaziale din localitate, este în plin proces de construcție o grădiniță cu program prelungit pentru copiii din zonă. Clădirea (P+1) va avea o destinație exclusiv educațională, venind în sprijinul părinților și al copiilor. Primarul Dumitru Ion Popescu spune că investiția aceasta era necesară pentru comună și este realizată în proporție de 50%, urmând a fi inaugurată anul școlar viitor.

În comuna Drăguțești se lucrează de zor la clădirea în care va funcționa Grădinița cu Program Prelungit din localitate, proiect aprobat și accesat de primarul Dumitru Ion Popescu. Investiția se ridică la suma de 1.000.000 lei fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Construcția grădiniței cu program prelungit din centrul comunei, investiție realizată în proporție de 50%, a început în primăvara acestui an. Este o nouă investiție în viitorul locuitorilor comunei și al copiilor acestora. Începând cu anul școlar 2021-2022, copiii din Drăguțești vor avea un spațiu adecvat, modern, situat chiar în centrul comunei, lângă Școala Gimnazială Drăguțești. Primarul Dumitru Ion Popescu se bazează pe principiul „toți copiii din mediul rural ar trebui să beneficieze de unități de învățământ din ce în ce mai moderne”, așa că unitatea unde își vor desfășura copiii activitatea, va fi una modernă și va respecta normele referitoare la spaţiul oferit sălilor de grupă. Mobilierul şi instalaţiile necesare asigurării condiţiilor igienico-sanitare vor fi bine puse la punct, conform standardelor europene. „În 2018 și 2019 s-au născut mulți copii în comuna noastră și ne bucură nespus acest lucru! Așa că o grădiniță cu program prelungit este o necesitate pentru localitatea noastră. La anul va fi gata și va putea primi copiii. Este un lucru foarte bun și pentru părinți, căci vor avea unde să își lase copiii când dumnealor pleacă la serviciu. În cadrul viitorului edificiu, părinții își vor putea lăsa copiii în siguranță, căci vor beneficia de o atenție sporită și un interes major din partea cadrelor didactice. Vor beneficia de toate utilitățile, dar mai ales de un mediu adecvat creșterii și educării. Este o investiție importantă și urmează și altele în comuna noastră”, a spus Dumitru Ion Popescu, primarul comunei Drăguțești. Primarul, în cei trei ani de mandat, a demarat investiții în toate satele comunei, a asfaltat multe ulițe și a demarat investiția de alimentare cu gaze în satul Iași etc. 

Pregătiți pentru începerea noului an școlar

Primarul Dumitru Ion Popescu a mai declarat cî la nivelul comunei pregătirile pentru începerea noului an școlar în condiții optime sunt aproape gata. La Școala de la Urechești încă se lucrează, dar va fi gata în următoarele două săptămâni. Pe raza comunei există două școli și cinci grădinițe pentru care a fost achiziționat material dezinfectant conform cu noile regule impuse de autoritățile sanitare în contextul pandemiei de coronavirus. De asemenea, au fost achiziționate și măști. „Așteptăm să ne anunțe cei de la ISJ Gorj despre regulile finale și cum va începe școala. Ne sună și părinții să ne întrebe. Cred că în zilele următoare ne vor anunța, sper să nu întârzie până înainte cu o zi sau două de începutul școlii. Avem 170 de elevi care fac naveta și două microbuze școlare. Suntem pregătiți”, a spus primarul de la Drăguțești.

Galerie foto


Vizualizări: 693

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste