Herculane, destinația cu cea mai frumoasă gară din Europa!

 

Stațiunea Băile Herculane poate fi destinația perfectă pentru vacanța din vara acestui an, mai ales că specialiștii preconizează o creștere a tursimului intern! Pe lângă alte numeroase atracții, în Herculane veți putea vizita cea mai frumoasă și romantică gară din Europa. Renumita stațiune Băile Herculane a fost vizitată de împărații Iosif al II-lea, Francisc I și împărăteasa Carolina, kaiserul german Wilhelm I, împăratul Franz Iosef și împărăteasa Sisi, de regele Serbiei Alexandru, de regele Carol I al României și de regina Elisabeta. 

Herculane a fost înființată în anul 102 d.Hr., de către Împăratul Traian, romanii fiind cei care au introdus cultul balnear preluat de la greci. Numele stațiunii vine de la Hercules, fiul lui Zeus și al frumoasei Elena, consemnat în mitologia romană ca patron al izvoarelor termale, simbol al puterii și al echilibrului. Stațiunea Băile Herculane nu este renumită doar pentru apele sale termale, ci și pentru frumoasa gară veche de mai bine de 130 de ani. Portalul de turism YouVisit.info a anunțat, nu de mult, că locul cu cel mai romantic peron din Europa se află chiar în România- Gara din Băile Herculane, cu minunatul ei peron cu iederă, picturile din interiorul sălii de așteptare, ceasul vechi etc. Clădirea a fost construită după 1878, în perioada deschiderii liniei ferate Timişoara – Caransebeş – Orşova – Vârciorova (10 unie 1879). Este construită într-un stil baroc austriac cu elemente eclectice, după modelul unei cabane de vânătoare a casei imperiale, Gara din Băile Herculane era poarta de intrare în ceea ce kaiserul Franz Iosef numea „cea mai frumoasă stațiune de pe continent”.

A primit titlul de cea mai romantică gară, fiind apreciată pentru minunatul său peron „îmbrățișat” de iederă verde, dar și pentru constrcuția clădirii în care funcționează gara și care a servit și pe post de casă de vânătoare a împăratului autro-ungar Franz Josef. Așadar, mergeți să viztați cea mai romantică gară căci se află în stațiunea Băile Herculane din Banat.

Alte imagini: AICI!

Galerie foto
Vizualizări: 350

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste