(închide)

Vizitați cea mai romantică gară din Europa! Este în România!

 

Foarte aproape de zona Olteniei, se află una dintre cele mai frumoase gări din Europa. A primit titlul de cea mai romantică gară, fiind apreciată pentru minunatul său peron „îmbrățișat” de iederă verde, dar și pentru constrcuția clădirii în care funcționează gara și care a servit și pe post de casă de vânătoare a împăratului autro-ungar Franz Josef. Așadar, mergeți să viztați cea mai romantică gară căci se află în stațiunea Băile Herculane din Banat. Gara din Herculane are o istorie veche de un secol și jumătate aproape, iar peronul său este cu adevărat romantic: în orice anotimp ai vizita stațiunea, vei simți „mireasma” secolelor trecute, iar vara, când iederea de pe peronul gării este precum smaraldul, le vei da dreptate celor care spun că nu au văzut gară mai frumoasă!

Stațiunea balneară  Băile Herculane-atestată documentar încă din anul 153 d. Hr-  a fost vizitată de împărații Iosif al II-lea, Francisc I și împărăteasa Carolina, kaiserul german Wilhelm I, împăratul Franz Josef și împărăteasa Sisi, de regele Serbiei Alexandru, de regele Carol I al României și de regina Elisabeta, Carmen Silva etc, de-a lungul secolelor. Nu degeaba împăratul Franz Josef a numit-o „cea mai frumoasă stațiune de pe continentul European”! Stațiunea Băile Herculane este renumită și căutată pentru apele sale termale, dar și pentru frumoasa gară veche de mai bine de 130 de ani. Portalul de turism „YouVisit.info” i-a oferit, cu ceva vreme în urmă, titlul de cea mai romantică gară! Minunatul peron al Gării din Băile Herculane este „îmbrăcat” în iederă și te transpune în altă lume. Clădirea a fost construită după 1878, în perioada deschiderii liniei ferate Timişoara – Caransebeş – Orşova – Vârciorova (10 unie 1879), este în stil baroc austriac cu elemente eclectice, după modelul unei cabane de vânătoare a casei imperiale. Localnicii spun că înainte de a fi gară, aici a fost casa de vânătoare a împăratului Franz Josef al Austro-Ungariei (1830-1916). Gara impresionează la interior prin frumoasa cupolă, care se „odihnește” pe două coloane în stil baroc. Cupola are picturi ale unor personaje mitologice: îi putem admira pe Hercules, pe zeul Marte, pe  Afrodita etc.

Destinație pentru relaxare și îngrijirea sănătății

Stațiunea Băile Herculane este situată în Banat, în Valea Cernei și a fost întemeiată de legionarii romani care au descoperit cât bine le făceau apele termale! Patricienilor romani le-a plăcut mult zona și au construit aici frumoase vile, edificii de o eleganță aparte, dar și altare votive care au supraviețuit trecerii nemiloase a timpului și nepăsării unor generații. Habsburgii au redescoperit Băile Herculane, care au început să fie vizitate de elita Europei Centrale. Aici au petrecut zile senine împărații Austro-Ungariei, care apreciau apele vii din Banat! Austro-ungarii au ridicat la Herculane prețioase hoteluri imperiale, un cazinou cu arcade mărețe, ziduri ornamentale etc. Statuia lui Hercule, despre care se spune că a trecut pe aici, este simbolul stațiunii și a fost confecționată din fier de tun și dăruită Băilor Herculane în 1871 de către ducele Karls. 

Ca să petrecți zile minunate la Herculane, vă puteți adresa agențiilor de turism care acceptă și plata sejururilor cu vouchere de vacanță. Agenția de turism TravelBrands by Eurolines vă oferă cele mai interesante oferte de petrecere a unor sejururi de neuitat la Băile Herculane! 

Galerie foto









Vizualizări: 2,243

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste