(închide)

Voluntarii CEZ au plantat 10.000 de puieți în Gorj, Vâlcea, Olt și Argeș!

 

Aproximativ 250 de voluntari, formati din angajati ai Grupului CEZ in Romania si elevi din programul Ucenic Electrician din judetul Dolj, Arges si Gorj, s-au mobilizat alaturi de Ocolul Silvic Babeni, Directia Silvica Valcea, Directia Silvica Olt, Ocolul Silvic Cotmeana si Ocolul Silvic Targu Jiu  intr-o ampla actiune de impadurire.

In perioada 25 – 29 martie, voluntarii CEZ au plantat energie pentru un viitor mai curat si sanatos, in cadrul campaniei nationale „Luna Padurii”, un eveniment care are ca scop mentinerea echilibrului ecologic. Editia din 2019 a adus impreuna angajati de toate varstele din sediile din Ramnicu Valcea, Craiova, Slatina, Alexandria, Pitesti, Drobeta Turnu Severin si Targu Jiu, dar si elevi si profesori din cadrul Liceului Energetic Targu-Jiu, Liceului Tehnologic Nr. 1 Alexandria, Liceulului Tehnologic Astra Pitesti si Colegiului Energetic din Craiova. Pe termen lung, implicarea voluntarilor in actiunile de plantare va lasa o amprenta pozitiva in zonele Sirineasa, Gradinile, Valea Ursului si Rasovita. Astfel, înca 10 000 de puieti au fost plantati de voluntarii Grupului CEZ in Romania vor contribui la echilibrul ecologic din Valcea, Olt, Arges si Gorj 

Anul trecut, cei aproximativ 153 de voluntari au daruit naturii peste 8800 de puieti de stejar, salcam, plop alb, gorun, platin, fag si frasin in judetele Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea. De mai bine de 7 ani, Grupul CEZ in Romania se implica in actiuni de impadurire si isi incurajeaza angajatii sa participe la activitati care protejeaza mediul inconjurator. Ca in fiecare an, Ocoalele Silvice din zona de operare a Grupului CEZ in Romania au pus la dispozitie puietii si au asigurat instructajul zilei de plantare, oferind sprijin si expertiza pe tot parcursul actiunilor. Dupa terminarea plantarilor, gestionarea fondului forestier ramane sub supravegherea si intretinerea acestora.

Vizualizări: 278

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste