IGPR: Aproximativ 9.000 de poliţişti - la datorie de Anul Nou

 

Aproape 9.000 de poliţişti, cu peste 3.000 de autospeciale, vor fi la datorie, zilnic, în minivacanţa de Anul Nou, suplimentar faţă de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranţa cetăţenilor.

Poliţia recomandă folosirea cu precauţie a articolelor pirotehnice, iar în caz de nevoie îi sfătuieşte pe cetăţeni să apeleze la serviciul 112.

"În perioada 28 decembrie 2018 - 2 ianuarie 2019, în toată ţara, peste 8.800 de poliţişti, cu peste 3.000 de autospeciale, vor fi la datorie, suplimentar faţă de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică. Poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale", se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), transmis vineri AGERPRES. 

Poliţia recomandă tuturor cetăţenilor să adopte o conduită corectă în această perioadă şi să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în trafic.

"În noaptea de Revelion, fiţi atenţi pentru a preveni accidentele cauzate de folosirea articolelor pirotehnice artizanale.(...) Entuziasmul copiilor e de înţeles când vine vorba de focuri de artificii. Asiguraţi-vă că acestea nu reprezintă un pericol pentru sănătatea lor, supravegheaţi-i şi învăţaţi-i cum să le folosească!", transmite IGPR, care îi sfătuieşte pe cetăţeni să achiziţioneze obiectele pirotehnice permise de lege, doar de la societăţi autorizate. 

Vizualizări: 57

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste