(închide)

Investiții de 10 milioane lei în învățământul profesional și tehnic din Târgu-Jiu

 

Toamna aceasta a fost bogată în ceea ce privește finalizarea unor lucrări de amploare pentru optimizarea și modernizarea învățământului gorjean. În acest sens, la Colegiul Auto "Traian Vuia" din Târgu-Jiu a avut loc recepția lucrării de amenajare și dotare a atelierelor de profil și a sălii de sport.

Proiectul a fost realizat prin programul PNDL și a costat in jur de 10 000 000 lei. În urma acestuia, au rezultat patru ateliere și o sală de sport. Proiectul s-a axat mai mult pe consolidarea si modernizarea infrastructurii, așa cum susține directorul adjunct, Cerasela Băltărețu. Dintr-un vechi atelier de tâmplărie, cu pământ pe jos, a rezultat o sală de sport încălzită si luminată modern, cu vestiare pentru fete și băieți, grupuri sanitare, aparate de sport și saltele. Două magazii fără lumină și căldură s-au transformat în ateliere încălzite și luminate, dintre care unul electric și unul mecanic, dotate cu bancuri de scule, scaune profesionale, rafturi, dulapuri și instrumente necesare efectuării practicii de specialitate.

Cele două ateliere existente s-au modernizat și ele cu bancuri de scule, scaune moderne, rafturi, dulapuri, caldură, apă curentă. Toată construcția este dotată cu geamuri termopane și centrală termică pentru asigurarea unui mediu optim în cadrul orelor de practică sau de sport.

La festivitatea de inaugurare a investiției au fost prezenți primarul Muncipiului Tg Jiu, Marcel Romanescu, Inspectorul Școlar General, Marcela Mrejeru, și alți reprezentanți ai inspectoratului, serviciul de investitii, reprezentanții agenților economici, elevi, părinti, profesori. 

Cu ajutorul acestei lucrări de modernizare a infrastructrii, si al dispozitivelor achiziționate anul trecut prin programul "Sandvișul Meseriaș"  sponsorizat de OMV Petrom, 300 de elevi ai învățământului profesional și tehnic vor învăța tainele meseriei, făcând tranziția de la școală la locul de muncă.

Galerie foto



Vizualizări: 921

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste