Ionuț Purdescu, mijlocaș al echipei campioane LPS Târgu-Jiu: „Fotbalul înseamnă mai mult decât o pasiune!”

 

Ionuț Adriano Purdescu este unul dintre jucătorii echipei LPS Târgu-Jiu, campionii României la Campionatul Național Under 13. Băiatul este apsionat de fotbal de la grădiniță și a evolaut în acești ani prin multă muncă și pasiune. Spune că fotbalul reprezintă felul său de viață, mai ales că de când face parte din echipa LPS Târgu-Jiu a evoluat și pe plan personal și profesional. „Din anul 2016 activez la L.P.S. Târgu - Jiu. Aici am descoperit un antrenor minunat pe domnul profesor actualmente inspector Valentin Tîlvescu care nu ne-a fost doar antrenor ci și un tată pentru întreaga echipa. De la antrenori nu am învățat doar fotbal ci și cum sa ai un program echilibrat, cum sa te comporți în societate și cum sa îți dorești din ce în ce mai mult sa evoluezi ca om. Pentru mine antrenorii reprezinta sursa mea de educație în fotbal și nu numai. Având 2 antrenori inimoși echipa este una echilibrata, unita și puternica!”, a spus jucătorul Ionuț Purdescu pentru Pagina Olteniei.

Reporter: Ionuț, spune-ne câteva cuvinte despre elevul jucător de fotbal Purdescu!

Ionuț Purdescu: Mă numesc Purdescu Ionuț Adriano și învăț la Școala Gimnaziala Gheorghe Tatarascu, sunt în clasa a VII-a și materia mea preferata este Limba și literatura română. Nu sunt un copil de nota 10, dar de-a lungul anilor am avut mediile anuale generale peste 9,50. Îmi doresc să învăț la fel în continuare pentru a putea urma studiile la Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu, pe profil uman.

Rep.: Când ai descoperit fotbalul?

I.P.: Pasiunea mea pentru fotbal am descoperit-o la vârsta de 5 ani pe când mergeam la antrenamentele fratelui meu împreună cu părinții. De atunci au urmat antrenamente frecvente, iar părinții m-au susținut în tot ceea ce am făcut. Drumul meu în fotbal a început la clubul Pandurii Târgu-Jiu, iar din anul 2016 activez la L.P.S. Târgu - Jiu. Aici am descoperit un antrenor minunat pe domnul profesor actualmente inspector Valentin Tîlvescu care nu ne-a fost doar antrenor ci și un tată pentru întreaga echipa.

Rep.: Ce învățați de la antrenori și cum merg antrenamentele?

I.P.: Ne antrenam de 4 ori pe săptămână de aceea, la minunata noastră echipa s-a alăturat și domnul preparator fizic Dorin Hîrsu. De la antrenori nu am învățat doar fotbal ci și cum sa ai un program echilibrat, cum sa te comporți în societate și cum sa îți dorești din ce în ce mai mult sa evoluezi ca om. Pentru mine antrenorii reprezintă sursa mea de educație în fotbal și nu numai. Având 2 antrenori inimoși echipa este una echilibrată, unită și puternică. Chiar dacă unul dintre noi greșește uneori ne susținem reciproc și luptam pana la capăt pentru victorie.

Rep.: Pe ce post joci la echipă?

I.P.: Eu la echipa L.P.S Târgu- Jiu evoluez pe postul de mijlocaș central. Am rolul de a recupera mingea de la echipa adversa, sa mențin posesia și sa pasez coechipierilor dar mai ales atacanților pentru a marca.

Rep.: Ce înseamnă fotbalul pentru tine, Ionuț? Ai un model de urmat?

I.P.: Pentru mine fotbalul înseamnă mai mult decât o pasiune și îmi doresc sa fac o cariera din acest hobby. Îmi doresc cel mai mult sa ajung un fotbalist cu renume precum idolul meu Lionel Messi

Rep.: Vorbește-ne despre ultiemel competiții, te rog.

I.P.: Ultimele meciuri au fost foarte grele deoarece am întâlnit cele mai bune echipe din tara. În turneul zonal de la Râmnicu Vâlcea am întâlnit echipe puternice, dar am reușit sa jucam foarte bine, sa ne impunem în fata lor câștigând turneul 1. Lps Târgu Jiu 2-1 Luceafarul Drobeta Turnu Severin 2. Lps Târgu Jiu 4-0 CSS Corabia 3. Lps Târgu Jiu 3-0 Lps Pitești Finala. Lps Targu Jiu 3-0 Csu Craiova Meci In care am deschis scorul. În turneul semifinale de la Cluj Napoca au participat primele 8 echipe din tara. Chiar dacă am început cu stângul și anume cu 2 remize am reușit sa ieșim pe primul loc din grupa învingând gazda acestui turneu U Cluj 1. Lps Târgu Jiu 0-0 Fcm Bacău 2. Lps Târgu Jiu 2-2 Corona Brașov Lps Târgu Jiu 2-1 U Cluj În urma rezultatului de la Cluj a urmat marea finala de la Buftea cu CSA Steaua, unde am devenit campioni naționali

Rep.: A fost cel mai important meci de până acum? Ce înseamnă acest titlu câștigat?

I.P.: Da! În acest meci am pornit cu stângul datorita emoțiilor dar după o discuție la pauza cu domnii antrenori, am intrat pe teren în forță cu moralul ridicat și am reușit sa ne impunem în fata adversarilor scorul devenind 3-2 în favoarea noastră. Am devenit campioni naționali la Campionatul Under 13! Acest titlu înseamnă foarte mult pt mine și pt echipa deoarece ne motivează sa muncim din ce în ce mai mult pentru a avea rezultate bune și pe viitor!

Rep.: Ce sacrificii faci pentru fotbal?

I.P.: Nu pot spune ca am făcut sacrificii deoarece am făcut totul din pasiune și voi munci în continuare pentru a ajunge tot mai sus. Familia m-a susținut și mă va susține în continuare în tot ceea ce îmi doresc chiar dacă financiar este destul de greu.

Galerie foto






Vizualizări: 1,718

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste