Irina Rădoi, șefa de promoție a CNET Târgu-Jiu și Gabriela Ciobanu, admise cu media 10 la Medicină

 

Performanță după perforfamnță ating foarte mulți elevi gorjeni, care au muncit constant în anii de liceu și au absolvit cu medii mari. La Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, două dintre cele mai bune eleve au fost admise cu media 10 la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

Eleva Irina Rădoi a fost șefa promoției 2021 de la Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu. A știut de câțiva ani că va urma calea medicinei și a început să se pregătească pentru admitere. În anii de liceu a învățat excelent și speră să ajungă un foarte bun medic cardiolog. „De când eram mică mi-a plăcut biologia și am dorit să devin doctor, de aceea am și ales profilul de științe ale naturii la liceu. Am terminat în Colegiul National Ecaterina Teodoroiu ca șefă de promoție. Pentru medicină mă pregatesc inca din clasa a10a ,biologia a fost mereu materia mea preferată. Am participat si la olimpiada de biologie în a IX-a si a X-a, după am decis să mă axez doar pe admitere. Doamna profesoară Cristina Tatomir ne-a îndrumat și ne a ajutat să ne îndeplinim visul, trezind în noi iubirea pentru această disciplină. Ca specializare după absolvire doresc să urmez cardiologia, pentru că eu cred că inima este organul datator de viață și iubire”, a spus Irina Rădoi, pentru Pagina Olteniei.

Colega sa de generație, târgujianca Gabriela Ciobanu a început să se pregătească pentru examenul de admitere la Medicină din clasa a X-a, conștientă fiind că drumul pe care l-a ales nu va fi ușor. A participat și la olimpiade pe parcursul anilor de liceu. „Am început pregătirea pentru examenul de admitere încă din clasa a X a, la chimie, urmând apoi și la biologie din clasa a XI a. A fost un drum greu plin de munca de care m-am bucurat și am dat tot ce a fost mai bun pentru a obține o nota cât mai mare. Deocamdată nu am ales o specializare, cu toate ca ma tentează foarte mult medicina interna sau endocrinologia. În timpul liceului am participat la olimpiada de biologie în clasa a X a, ajungând pana în etapa județeană. Le mulțumesc tuturor profesorilor care m-au îndrumat și m-au ajutat sa mi conturez o imagine de viitor”, a declarat eleva Gabriela Ciobanu.

Profesorul Cristina Tatomir de la CNET Târgu-Jiu este omul care le-a ajutat pe aceste eleve să își pregătească viitorul academic. „Te reconstruiești neîncetat din zâmbete, îmbrățișări și cuvântul mulțumesc! Te uiți cum cresc și te cauți în ei. Dacă reușești să te regăsești într-un colțișor să știi că ai reușit! Felicitări, Irina Rădoi și Gabriela Ciobanu pentru media 10 cu care astăzi ați fost admise la Facultatea de Medicină! Felicitări tuturor colegilor voștri care astăzi se bucură de mențiunea ADMIS! Ca dascali, avem datoria să îi încurajăm și să avem încredere în resursele lor intelectuale! Reușita le apartine!”, a afirmat profesorul Cristina Tatomir.

Vizualizări: 7,394

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste