(închide)

Italianul diagnosticat cu, coronavirus a fost în GORJ, la soacra sa

 

Bărbatul din Italia, în vârstă de 71 de ani, care este primul caz de coronavirus raportat în regiunea Rimini, se întorsese din România. Acesta a aterizat pe aeropotul din Craiova și apoi a stat în județul Gorj, cu soacra și alte persoane, potrivit unei informări a Grupului de Comunicare Strategică de la nivelul DSU. Potrivit unor surse, italianul ar fi căsătorit sau într o relație cu o gorjeană din Pesteana, comuna Bilteni. Acesta ar fi fost la vânătoare în zona Tismana. Italianul are rude și la Țicleni, dar nu s au întâlnit în n scurta perioadă petrecuta în Gorj. 
„Referitor la cazul cetățeanului italian depistat pozitiv cu virusul COVID-19, potrivit informațiilor deținute la acest moment, inclusiv în baza datelor furnizate autorităților române de Protecția Civilă Italiană, rezultă că bărbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova în data de 18 februarie. În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în județul Gorj unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane. La acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact. De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcție de gradul de expunere”, transmite DSU.

Italianul Cesare Emenddatori a fost diagonisticat marți, 25 februarie, cu coronavirus în spitalul din orașul Rimini, din apropiere de Veneția. Septuagenarul a fost internat, luni dimineață. Acesta manifesta simptome specifice și a ieșit pozitiv la testul care i s-a făcut. Potrivit presei italiene, pacientul este din orașul Cattolica, fiind primul caz de infectare din provinica Rimini.

Vizualizări: 3,110

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste