Polițiștii gorjeni au împărțit zeci de veste reflectorizante bicicliștilor și căruțașilor

 

În week-end-ul trecut, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Gorj au desfăşurat o activitate preventivă, pe traseul DJ 661 Jupănești – Turburea - Țânțăreni. Scopul activităților a fost creşterea gradului de informare a bicicliștilor și a conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală, cu privire la obligaţiile ce le revin când se deplasează pe drumul public cu acest tip de vehicule.

Având în vedere că indisciplina pietonilor,bicicliştilor şi căruţaşilor reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, polițiștii rutieri au acționat și pentru combaterea indisciplinei pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor pe raza judeţului Gorj. Oamenii legii au aplicat 353 de contravenţii, fiind sancționați 92 de pietoni, 89 de biciclişti și 33 de căruţaşi.

Recomandările preventive au avut un impact pozitiv în rândul deţinătorii de biciclete și vehicule cu tracţiune animală, fiindu-le distribuite 60 de veste cu elemente fluorescent-reflectorizante, care să fie folosite pentru echipare, atunci când se deplasează pe drumurile publice.

În discuţiile purtate cu deţinătorii de vehicule cu tracţiune animală, poliţiştii rutieri au scos în evidenţă riscurile la care aceştia se expun atunci când se deplasează pe drumul public cu vehiculele neechipate corespunzător, fiindu-le prezentate obligaţiile ce le revin cu privire la deplasarea, oprirea şi staţionarea pe drumul public, schimbarea direcţiei de mers, transportul unor persoane sau obiecte, echiparea cu elemente reflectorizante a vehiculelor şi a conducătorilor acestora.

Totodată, au fost prezentate aspecte legislative referitoare la răspunderea penală, civilă și contravenţională, în situaţia în care conducătorul unui vehicul cu tracţiune animală este vinovat de producerea unui accident rutier, soldat cu victime omeneşti sau pagube materiale.

Galerie fotoVizualizări: 287

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste