(închide)

Liceu din Târgu-Jiu, „în straie tricolore”!

 

„Uniți în cuget și-n simțire!” este genericul sub care s-au desfășurat o serie de activități omagiale la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” din municipiul Târgu-Jiu, acțiuni dedicate Centenerului Marii Uniri.

Zilele trecute, elevii și profesorii au participat la CNIPT Tg-Jiu la o înălțătoare lecție de istorie, sub directa coordonare a profesoarei Săvulescu Manuela. Au fost prezentate personalitățile istorice care au contribuit la realizarea Unirii și cele trei momente importante ale desăvârșirii întregirii neamului: Unirea Basarabiei cu România (27  martie 1918), Unirea Bucovinei cu România (28 noiembrie 1918) și Unirea Transilvaniei cu România (1 decembrie 1918). De asemenea, elevii colegiului, sub îndrumarea profesoarelor Mărgulescu Carmen și Blîndu Lavinia au pregătit un moment artistic cu titlul: „Unirea, un crez, un ideal, o voință”, în colaborare cu Biblioteca Județeană Secția de Artă Iosif Keber. Pe 29 noiembrie 2018, activitățile au continuat cu concurs de eseuri „Gânduri despre Marea Unire”, unde elevii și-au putut exprima sentimentele trezite de acestă mare sărbătoare în sufletele lor.

„Întregul liceu s-a gătit în straie tricolore, ca semn al cinstirii Zilei Naționale a României, drapelul patriei fiind motiv de închinare și prețuire, în el oglindindu-se tot trecutul glorios al acestui neam. Peste timp, tineri și adulti, vor fi mândri că au fost martorii acestui an în care România și-a sărbătorit CENTENARUL”, a spus directorul prof. ing. Carmen Dănăricu.

Galerie foto




Vizualizări: 1,087

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste