(închide)

Medicul gorjean Cristina Hoară s-a vaccinat: „Mi se pare primul semn de normalitate”

 

Peste 2000 de medici şi asistente au fost vaccinaţi duminică și luni, împotriva COVID 19, transmite Antena 1. Potrivit oficialităților, o singură reacţie adversă minoră a fost semnalată, dar simptomele au trecut imediat după tratament. Și medicul rezident Cristina Horă, originară din orașul Bumbești Jiu, s-a vaccinat. 

Cristina Hoară este medic rezident la Spitalul Victor Babeş și s-a vaccinat zilele trecute. Tânăra de 27 de ani a declarat la Antena1 că nu îşi imagina vreodată că în primul an de rezidenţiat va da piept cu o pandemie. Medicul lucrează din luna martie în secţiile Covid ale unităţii medicale din Capitală. ”Am încredere în vaccin, mi se pare primul semn de normalitate. Sper ca, într-un final, să ajungem la normal. (...) După aproape 8 ore de la vaccinare, pot spune că am doar o ușoară durere locală”, a spus Dr.Cristina Hoară, medic la Spitalul Victor Babeş.

Medicul gorjean a obținut al doilea cel mai bun rezultat la nivel naţional la examenul de Rezidențiat din 2019. Cristina Hoară a obținut 935 de puncte și s-a clasat pe locul al treilea, în fața sa, cu doar un punct în plus, fiind două absolvente de Medicină din județul Dolj, cu medii identice.

Și Dr. Adrian Steinu Cercel, manager Institutul Matei Balş, s-a vaccinat: ”E prima dată când m-am dus să mă vaccinez cu plăcere, abia aşteptam acest vaccin. Este un vaccin cu un design fantastic, prin inginerie genetică. Are o moleculă ARN care codifică pentru proieina respectivă virusurile, indentifică problema, o prezintă celor care fac anticorpii şi croşetează unu pe faţă, doi pe dos şi face anticorpi, care ne protejează”-https://observatornews.ro/social/ziua-a-doua-de-vaccinare-prima-alergie-usoara-peste-2000-de-cadre-medicale-au-fost-imunizate-impotriva-covid19-406009.html

Vizualizări: 1,288

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste