Medicul Radu Zamfir, la Târgu-Jiu! A participat, alături de alți ''oameni reper", la primul TEDx din Gorj

 

La Targu Jiu a avut loc astazi un eveniment foarte mult asteptat, atat de dorit incat cele 100 de bilete scoase la vanzare s-au epuizat in prima zi! Este vorba despre primul TEDx! ''Pentru a fi mai buni, pentru a ne dori mai mult, avem nevoie de inspirație. Și de curaj, în egală măsură. Ambele vin de la oamenii care prin simplitatea firii lor, prin muncă și determinare, au reușit să schimbe sau să modeleze. TEDx Târgu-Jiu este povestea Oamenilor Mari al căror nume a devenit reper în comunitatea lor, în industria pe care o reprezintă, printre noi toți. Pe ei îi aducem pe scena Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu", pentru a le asculta mesajele și pentru a primi în dar un strop de curaj", au anuntat organizatorii. http://www.tedxtargujiu.ro/ Invitatul surpriză al zilei a fost Mihnea Vîlceanu, un adevărat model pentru generația sa (articol/mihnea-vilceanu)

TED (Technology, Entertainment, Design – Tehnologie Divertisment și Design) sunt o serie de conferințe globale susținute de o asociație americană non-profit, Fundația Sapling, organizate pentru a răspândi "ideile care merită promovate". TEDx sunt evenimente independente similare TED. La Targu Jiu a fost organizat de fosta jurnalista Maria (Bircu) Turea, co-organizator fiind antreprenorul Ionel Burtea. Proiectul este sustinut de SoftLead (Alexandra Roată).

Daca tot a ajuns la Targu-Jiu, medicul Radu Zamfir a vizitat operele lui Constantin Brancusi si Parcul Central. Dr. Radu Zamfir este medic primar in Chirurgie generala, la Centrul de Chirurgie si Transplant "Dan Setlacec", Institutul Clinic Fundeni. Coordoneaza echipa de prelevare hepatica si a efectuat de-a lungul carierei peste 500 de prelevari care au salvat vietile a sute de pacienti, precum si multe alte operatii din sfera chirurgiei digestive. Este membru al Societatii Romane de Chirurgie, al Asociatiei Romane de Chirurgie Endoscopica, al Societatii Europene al Transplantului de Organe si membru al Colegiului Medicilor din Romania. A acumulat 15 ani de activitate in transplantul hepatic si 600 de operatii efectuate cu succes.

Pe scena Teatrului Dramatic ''Elvira Gideanu" au mai urcat si alpinistul Aurel Sălășan, (în 2013, împreună cu alți patru români, a cucerit masivul Nanga Parbat din Himalaya- 8.126 de metri), avocatul Tudor Colțan, fondatorul EFdeN – Mihai Toader Pasti, omul de afaceri Iulian Popescu – fondator SoftTehnica, Mihai Alexandru Hash-vlogger, dar si alti antreprenori, oameni tineri care au reusit in viata prin fortele proprii si multa munca, oameni de la care cu totii avem ce invata!

Iată ce a scris, după eveniment, profesorul Elena Roată: „Felicitari tuturor! O experienta de retrait si de neuitat.Stiti de ce? Pentru ca fost Adevarata,nemimata.Pentru ca a lasat urme si,mai ales,pentru ca,in mod simplu,s-a vorbit despre Adevar.Asa cum este el,nedisimulat.Pentru ca in spatele tuturor povestilor de viata a fost Vointa.Ea a invins la Targu Jiu,azi,orasul celor care stiu ca se poate.Au dovedit-o tinerii,atat de numerosi,a dovedit-o zambetul lor,increderea in proiecte care trebuie sa iasa curand din incremenirea provinciala,din prejudecati si frici.Totul a fost posibil datorita tuturor celor implicati! Felicitari,Alexandra,Maria,Carla si Ionel! Vom trai mai multe vieti datorita voua!!”.

Galerie foto





Vizualizări: 3,116

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste