(închide)

Mehedințeanca Iulia Mitrache va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Filosofie din Muntenegru

 

Olimpica internațională Iulia Mitrache, de la Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica“ din Drobeta Turnu Severin, este singurul elev din judeţul Mehedinţi care a fost premiat în 2017 pentru excelenţă în învăţământ. Luna aceasta, Iulia Mitrache va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Filosofie, care în acest an se desfăşoară la Bar, în Muntenegru. Olimpica va susține proba concursului în limba engleză.

Mehedințeanca Iulia Mitrache, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica” din municipiul Drobeta-Turnu Severin, va participa în perioada 23-27 mai 2018 la Olimpiada Internaţională de Filosofie, care în acest an se desfăşoară la Bar, în Muntenegru. Supranumită „copilul fenomen al învățământului din județul Mehedinți” (în art. http://www.cafeneauapolitica.ro/fenomenul-iulia-mitrache-sau-copilul-teribil-al-invatamantului-mehedintean/), Iulia Mitrache este pasionată de mică de lectură, descoperind mai târziu și filosofia. Cunoaște mai multe limbi străine, scrie poezie, citește foarte mult, se pregătește zilnic pentru olimpiadele la care va participa, însă face totul cu o foarte mare plăcere! În perioada 23-27 mai va participa la Olimpiada Internațională de Filosofie, aceasta fiind a doua sa participare la competiție de acest nivel. În 2017 a participat la Internaționala Olimpiadei de Lectură, clasându-se pe locul III. „Proba la olimpiada de filosofie se poate susține în oricare din limbile engleză, franceză, germană sau spaniolă, dar limba oficială a olimpiadei este engleza. Eu voi alege să redactez lucrarea în engleză; vom avea de redactat un eseu pornind de la un fragment dintr-o scriere filosofică. Vom primi patru fragmente și va trebui să alegem unul. Am mai participat la etapa internațională a Olimpiadei de Lectură și am obținut premiul al III-lea. Sunt de părere că plăcerea este elementul esențial în orice demers intelectual, profesional sau de altă natură; eu învăț cu multă plăcere”, a declarat, pentru Pagina Olteniei, olimpica Iulia Mitrache.

Va studia Dreptul, la București

Cel mai bun elev al județului Mehedinți, Iulia Mitrache a fost premiată în 2017 chiar de către ministrul Educației pentru „excelență în învățământ”. A fost singurul elev din Mehedinți care a primit acest premiu. Premiul i-a fost acordat după performanța obținută la Internaționala Olimpiadei de Lectură, iar la festivitatea de premiere Iulia a fost însoţită de profesoara Magelona Petrescu, cea care a pregătit-o. Adolescenta speră ca și anul acesta, la Filosofie, să se claseze pe podium. Clasarea la faza internațională a venit ca urmare a câștigării Premiului I la Olimpiada Naţională de Filosofie. Sergiu Anastasescu, profesor la Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica” din municipiul Drobeta Turnu Severin, este cel care a pregătit-o pentru acestă competiţie şcolară. Când vine vorba despre planuri de viitor, Iulia Mitrache nu alege calea ușoară. Datorită rezultatelor din ultimii ani, Iulia va fi admisă la foarte multe universități de prestigiu din țară, pe profile umaniste, însă olimpica nu își dorește acest lucru. În vară va susține admiterea la Facultatea de Drept a Universității București. „Voi merge la Drept, Universitatea București. Pe baza rezultatelor, aș putea intra cam la toate universitățile din țară, în domeniul Dreptului, Literelor, științelor socio-umane si nu numai (am intrarea asigurată și la Medicină, Bucuresti), doar că Dreptul din București nu acceptă niciun fel de olimpiadă, așa că va trebui să dau admiterea. La momentul actual, m-ar pasiona mai degrabă avocatura, deși nu exclud nici celelalte variante (mai ales că în timpul facultății voi putea face practică și le voi putea experimenta pe toate)”, a spus Iulia Mitrache din Drobeta Turnu-Severin.  

Vizualizări: 4,803

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste