(închide)

Mehedințeanca Sorina Boboruță, solista pentru care muzica este un mijloc propriu de regăsire

 

Pasionată de muzică de când a început să vorbească, eleva Sorina Boboruță din Drobeta Turnu Severin este o talentată și premiată interpretă, care știe să cânte și la nai și la pian. Este elevă a Liceului de Arte din orașul său natal și în vara acestui an a lansat prima sa piesă cu videoclip, care este despre Dunăre și minunatele locuri ale Mehedințiului, județ de o frumusețe aparte! „De curând am lansat pe piața muzicală un videoclip, împreună cu maestrul Marius Florea, a cărui muzică și orchestrație îi aparține. (…) Pentru videoclip, mulțumesc de asemenea, doamnei Aura Stoenescu, precum și domnilor Daniel Norocea și Andrei Stoenescu! "Dunăre ce vii din munți" este o piesă dedicată județului meu natal și Dunării. În prezent lucrăm la un nou proiect, pregătim noi surprize muzicale”, a afirmat solista talentată.

Elevă a Liceului de Arte „Ioan Ștefan Paulian” din municpiul Drobeta Turnu Severin, la Secția Nai, Sorina Boboruță este o talentată interpretă de muzică populară din județul Mehedinți. Cântă de când era doar o copiliță de grădiniță și spune că muzica este cea mai mare bucurie a sa. Are o voce profundă, care impresionează, iar cei care o ascultă spun că are șanse mari să ajungă una dintre cele mai cunoscute interprete din Oltenia și nu numai. Deși are 15 ani, Sorina Boboruță este matură, responsabilă, pune mare preț pe școală, așa că a absolvit gimnaziala cu medii foarte mari și a obținut media 9,10 la admiterea la liceu. „Am 15 ani și sunt elevă în clasa a IX-a la Liceul de Arte din Drobeta Turnu Severin, orașul meu natal. Fac parte dintr-o familie frumoasă, cu părinți care m-au susținut mereu, care mi-au dat o educație foarte bună, bazată pe principii morale sănătoase. De la ei am învățat ce este bine, că trebuie să fii mereu om, înainte de toate, că lucrurile cu adevărat bune și importante se obțin prin muncă! Acum începe o nouă etapă din viața mea, liceul, apoi aș vrea să continui cu multă seriozitate pe drumul muzicii!”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Sorina Boboruță din județul Mehedinți.

De la vârsta de 8 ani, Sorina a fost îndrumată de mătușa sa-interpreta Luminița Ciolan- spre Școala Populară din Drobeta. A început cursurile de canto popular și a evoluat foarte bine. Și-a dat seama că muzica este felul în care ea se exprimă cel mai bine, prin melodiile pe care le interpretează reușind să transmită emoție, trăire sufletească aleasă. „Muzica este modul prin care eu mă relaxez după o zi grea de școală. De asemenea, pot spune că prin muzică știu să comunic cel mai bine, se leagă o conexiune între mine și note, sunete, versuri. Muzica a fost și este un mijloc propriu de regăsire. Am început să cânt de la 3 ani, iar la 8 ani am început pregătirea la canto popular. Sora mamei este solistă, la rândul ei, de muzică populară, de aici am moștenit talentul, din partea familiei mamei. Mătușa m-a îndrumat către Școala populară de arte și meserii "Nichita Stănescu" din Drobeta Turnu Severin, unde studiez și în prezent”, a declarat Sorina Boboruță.

A lansat o piesă dedicată Dunării!

În vara acestui an, Sorina Boboruță, alături de profesioniști din domeniu, a lansat o piesă foarte frumoasă-prima sa piesă-dedicată Dunării! Adolescenta iubește zona în care s-a născut, județul din care face parte și cu ajutorul Aurei Stoenescu, gorjeancă talentată care a compus nenumărate alte piese pentru tineri soliști și nu numai, a decis să realizeze o melodie dedicată fluviului ce traversează atâtea țări. „De curând am lansat pe piața muzicală un videoclip, împreună cu maestrul Marius Florea, a cărui muzică și orchestrație îi aparține. Cu această ocazie, doresc să-i mulțumesc atât pentru naturalețea și dăruirea cu care a compus această piesă, cât și pentru că m-a susținut și m-a motivat pentru ca eu să pot finaliza acest videoclip. De asemenea, îi mulțumesc și d- nei Aura Stoenescu pentru versurile desăvârșite ale acestei piese.  Pentru videoclip, mulțumesc de asemenea, doamnei Aura Stoenescu, precum și domnilor Daniel Norocea și Andrei Stoenescu! "Dunăre ce vii din munți" este o piesă dedicată județului meu natal și Dunării. În prezent lucrăm la un nou proiect, pregătim noi surprize muzicale”, a afirmat solista talentată.

A câștigat multe premii și are rezultate școlare foarte bune

Viitorul și l-a creionat așa cum a știut mai bine și este decisă să învețe mereu foarte bine, pentru a putea să își urmeze drumul! Sorina își dorește o carieră muzicală de success, vrea ca melodiile sale să aducă alinare și multă bucurie celor care le ascultă. Și în muzică și la școală, fata are rezultate foarte bune. „Anul acesta am susținut examenul de admitere la liceu unde am obținut media 9,10, iar clasa a VIII-a am terminat-o cu media 9,48. Materiile mele preferate sunt cele legate de muzică: teorie și solfegii, ritmică, istoria muzicii. Merg cu plăcere și la orele de nai și pian. Am participat la olimpiada de instrumente, secțiunea NAI unde am ajuns până la faza națională. Vacanța de vară o petrec la bunici, cu fratele meu, cu prietenii și întotdeauna îmi fac timp și pentru studiu, chiar dacă e vacanță”, a spus Sorina Boboruță. Printre premiile obținute la festivalurile de muzică la care a participat, Sorina a amintit premiul I la Festivalul Capitala Muzicală Sibiu 2017, premiul II la Cununa Petrolului- Moreni, dar și Trofeul Secțiunii muzică populară la Capitala Muzicală Sibiu etc.

Deoarece astăzi, 22 august, Sorina împlinește 15 ani, îi urăm și noi „La mulți ani!” și cariera mult dorită!

Piesa o puteți asculta AICI!

Galerie foto






Vizualizări: 2,494

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste