Minerii de la CE Oltenia primesc vouchere de vacanță de 2.080 lei! Află când

 

Administrația și sindicatele din Complexul Energetic Oltenia au decis miercuri, 24 aprilie, să semneze un act adițional prin care valoarea voucherelor de vacanță să fie majorată de la 1.450 de lei la 2080 de lei. Un nou act adițional la Contractul Colectiv de Muncă de la Complexul Energetic Oltenia a fost încheiat miercuri în urma desfășurării Comisii mixte sindicate-administrație.

Decizia vine după ce ITM Gorj a comunicat public că legea impune societăților o valoare de 2080 de lei, echivalentul unui salariu minim brut, derogare fiind doar pentru instituțiile publice. Constantin Mitrescu, reprezentatul FNME în comisia de negociere, a spus că regulamentul de distribuire a voucherelor va fi stabilit după Paște, cel mai probabil pe 7 mai. Este vorba despre cei peste 13.000 de salariați care vor primi aceste vouchere de vacanță.  

„A fost semnat actul adițional nr. 3 prin care se reglementează valoarea voucherului de vacanță la ceea ce spunea ITM Gorj a doua oară, pentru că prima dată a spus că e bine și 1.450 de lei. Vor primi vouchere de vacanță în valoare de 2080 lei per salariat. A doua chestiune cuprinsă în actul adițional este legată de plățile compensatorii care vor fi date colegilor care doresc să plece, pentru că suferă de boli grave sau îndeplinesc condițiile de pensionare. Este vorba de patru salarii medii brute pe unitate. Al treilea subiect asupra căruia ne-am înțeles a fost includerea în Contractul Colectiv de Muncă a poziției de ucenic, pentru că există o înțelegere între AJOFM și CEO prin care 28 de persoane vor fi încadrate ca ucenici. (...) Aceste vouchere de vacanță se vor da după data de 1 mai la solicitarea salariaților, dar vom avea o comisie mixtă după care se va întocmi un regulament. Nu se vor putea da toate o dată, ci în funcție de cum vor pleca în concedii salariații“, a spus Dumitru Pârvulescu, președinte Federației Naționale Mine Energie. 

Galerie fotoVizualizări: 832

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste