(închide)

Motivul emoționant pentru care un tânăr din Motru a ales Facultatea de Medicină

 

Cătălin Cîșlariu este un adolescent din municipiul Motru, absolvent al Colegiului Național George Coșbuc, care a fost admis la Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara, spre marea sa bucurie, dar și a părinților săi. Adolescentul a ales medicina din mai multe motive, dar cel mai emoționant este acela că își dorește să fie un medic care să empatizeze cu pacienții. „Lucrul care m-a stimulat să aleg medicina a fost moartea bunicului. Interesul medicilor pentru a-l salva a fost foarte slab și nu avem nevoie de așa ceva în țara noastră”, spune tânărul motrean.

Cătălin face parte dintr-o familie de oameni care l-au învățat să fie corect întotdeauna, muncitor, serios și să învețe mereu. Datorită educației primite acasă, Cătălin este un tânăr pe care te poți baza, cu un caracter frumos. A fost crescut de bunica sa, căci ambii părinți muncesc de ani de zile în străinătate. Familia i-a fost alături în toate momentele importante din viață, nu a simțit lipsa părinților, chiar dacă aceștia nu erau fizic lângă el. „Atât bunica, cât și parintii m-au susținut în ceea ce vreau să fac, enorm de mult, și au fost cel mai bun suport emoțional în perioadele grele, înainte de examen”, a spus adolescentul din Motru.

De-a lungul celor patru ani de liceu, Cătălin a avut rezultate foarte bune, fiind bursier. Și la examenul de bacalaureat a obținut rezultate bune. „Pe Cătălin îl știu de când era mic, este un copil cu un caracter frumos, bine educat care a învățat foarte mult, copil muncitor și serios”, a spus profesorul Nicoleta Pauliș.

Adolescentul motrean a fost admis la Facultatea de Medicină din Timișoara. „Am ales calea medicinei încă de când eram mic. Țin minte că mă jucam în fiecare zi de-a doctorul. Am avut și un moment decisiv, când am știut că nu va exista altă cale de urmat în afara medicinei. Lucrul, situația, de fapt, care m-a stimulat foarte mult să aleg medicina a fost moartea bunicului meu. Interesul medicilor a fost foarte slab, am observat acest lucru. Nu se purtau deloc frumos, mai ales că era o persoană în vârstă. Nu și-au luat meseria în serios, menirea în serios. Și noi nu avem nevoie de asta! Nu vreau așa ceva. Atunci am decis să devin medic, iar ca specializare de viitor mi-aș dori cardiologie sau chirurgie, vom vedea. Pentru admitere m-am pregătit aproximativ doi ani (un an și câteva luni) și rezultatul a fost peste 8,5. Consider că un medic bun trebuie să fie incredibil de perseverent. Un medic bun trebuie să empatizeze cu pacienții, dar nu trebuie să empatizeze cu boala lor”, a afirmat Cătălin Cîșlariu din Motru.

Mult succes pe viitor, Cătălin!

Vizualizări: 5,601

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste