(închide)

Motreanul Alexandru Trușcă, scriitor contemporan apreciat: „Citiți-mă, criticați-mă, dar nu uitați să visați!”

 

Alexandru Trușcă este unul dintre scriitorii gorjeni ale cărui romane sunt apreciate de cititori și critici. Originar din municipiul Motru, Allex Trușcă a descoperit fantastica lume a cărților de mic și a moștenit pasiunea pentru literatură de la mama sa. A publicat până în prezent două romane fantasy și câteva povestiri în antologii, reviste de specialitate sau online. Îl puteți descoperi pe Allex Trușcă în articolul de mai jos, dar și pe site-ul său https://allextrusca.ro/

Motreanul Alexandru Trușcă, alias autorul Allex Trușcă, este creatorul lumii fantastice din romanele „Nebunul Alb” și „Cealaltă Regină”, cele mai cunoscute opera ale sale. Allex Trușcă a descoperit minunata lume a cărților de mic și spune că toate cărțile citite i-au rămas în suflet! De ceva vreme, Alexandru și-a dat seama că destinul său este acela de a fi scriitor și ne invită pe toți să îi citim romanele și povestirile! „Salutare! Sunt Allex Trușcă, autorul romanelor fantasy Nebunul Alb și Cealaltă Regină, dar și al câtorva povestiri prezente în antologii sau online. Te invit să arunci o privire pe site-ul meu, AllexTrusca.ro. Vei găsi aici mai multe detalii despre mine, fragmente din povestirile publicate, păreri despre filme, cărți, călătorii sau despre alte lucruri care mi-au atras atenția. Mi-ar face plăcere să te și abonezi la blogul meu, sunt convins că așa voi fi impulsionat să scriu mai mult și mai bine”, spune motreanul talentat.

Tânărul scriitor a absolvit Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, specializarea Automatică şi Informatică Industrială, iar apoi un master în Managementul Afacerilor Electronice, în cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor. Drumul său în viață a evoluat diferit de studiile pe care le-a absolvit căci și-a dat seama că marea sa pasiune fără de care viața nu ar mai avea farmec este literatura. A început să scrie și a descoperit că textele sale erau bine primite de cei care le citeau. A publicat deja două romane fantasy și creează în continuare, spre bucuria cititorilor săi. Își amintește cu nostalgie că a început să scrie la „Nebunul Alb”- primul său roman care a văzut lumina tiparului, - în 2014-2015: „(…) ceea ce se derula în mintea mea era totuşi destul de greu de pus în cuvinte. E uşor să începi o carte, mai greu să continui şi infinit mai greu să o duci la sfârşit. Ideea de bază mă chinuia de multă vreme. (…) tot romanul este conceput ca o metaforă. Personajul principal este un om simplu, dornic de cunoaştere, ambiţios. În faţa marilor încercări ce îi apar, el are de ales să se lase învins, să fugă de responsabilităţi, sau să meargă înainte. (…)  Lupta dintre Bine şi Rău este prezentată prin metafora şahului, între doi stăpâni, unul care susţine liberul arbitru, iar celălalt destinul implacabil. De fapt, viaţă poate fi văzută ca o partidă de şah: tu alegi ce este important pentru tine, ce eşti dispus să sacrifici pentru asta. Totul se rezumă la alegeri”, a declarat autorul Allex Trușcă.

A urmat al doilea roman „Cealaltă Regină”, mai frumos şi mai controversat decât primul și așteptat cu nerăbdare de cititorii săi. Nu s-a oprit din scris și nici nu o va face, mai ales că aceia care îi urmăresc activitatea artistică îl apreciază: „Am publicat cel de-al doilea roman, l-am rescris și republicat pe primul și lucrez la o colecție de povestiri în care apar personaje sau făpturi mitologie/legende urbane gen iele, strigoi, moroi, mireasa de la Radovan, superstiții de prin Oltenia… Am urmat mai multe cursuri și ateliere de scriere creativă, un atelier de scenaristică, am publicat două povestiri în antologii, câteva povestiri în reviste online. Mă puteți urmări pe site-ul meu https://allextrusca.ro/.  Și nu uitați: citiți-mă, criticați-mă, dar nu uitați să visați!”, a mai spus motreanul Allex Trușcă.

Galerie foto



Vizualizări: 2,478

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste