(închide)

Motru 2022 - Marea Festivitate a Artelor Mici a ajuns la cea de-a XIII-a ediție

 

ARTE MICI, ce aripi mari  au devenit aceste aripi mici!

              Deși primăvara acestui an și-a făcut modest și ursuz prezența, iată că în acest sfârșit de săptămână nu a mai ezitat în a-și etala magnifica ei pledoarie pentru viață, tocmai pentru a acompania bucuria Festivității de Premiere a ,,Artelor Mici”, așteptată cu atâta nerăbdare. Sâmbătă, la Motru, a doua zi de Bunavestire, Catedrala Ortodoxă Motru a devenit neîncăpătoare. Peste tot unde îți aruncai privirea aveai să descoperi chipuri luminoase de copii nerăbdători și părinți, mândri și emoționați, cărora li s-au alăturat o mulțime de prieteni ai Salonului de Pictură Arte Mici veniți la marea sărbătoare a copilăriei, din Motru, din împrejurimi și de prin toate colțurile țării.

              Cu 13 ani în urmă, la 25 martie, la Motru lua ființă Salonul de pictură ,,Arte Mici” cu un format neobișnuit al geografiei de organizare și expunere: sediul Poliției Motru (spațiul nu a fost ales întâmplător, ci datorită aniversării a 188 de ani de la înființarea Poliției Române și ca un semnal față de atitudinea refractară a unor reprezentanți ai culturii gorjene, care tratează arta ca pe un pamphlet cotidian, punând în spațiul artistic avenimentele lumii politice). Chiar dacă un sediu de poliție nu inspiră cultură, asigură protecție. Protejează drepturile și libertățile fundamentale ale omului și de ce nu și dreptul la artă al copiilor. Încă de la început, salonul a fost mișcare artistică minuțios organizată,  eveniment singular în sfera artelor plastice dedicat micilor artiști de pretutindeni, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani –  un festival al culorilor, frumos, original, unic, spectaculos, care avea să pună pe harta culturală a lumii micul nostru orășel.

          Primul proiect ,,Arte Mici” a fost susținut de patru polițisti: Florin Preda-Dochinoiu, agentul şef  Nicolae Pârvan, comisarul Aurel Potcovaru şi agentul de poliţie Modan Mișu Adrian și trei  jurnaliști: Cornel Ciciu, Gheorghe Marin Și Constantin Bunilă. Toți aveau un interes comun de a apăra, fiecare în felul său, drepturile si libertățile  fundamentale ale omului, si de ce nu și dreptul la artă al copiilor. Dintre susținătorii proiectului patru au dat deja numele unor premii  ale concursului: Nicolae Pârvan, Aurel Potcovaru, Gheorghe Marin și Constantin Bunilă, care cu siguranţă, de acolo de sus, urmăresc şi protejează ediție de ediție pe tinerii artiști și pe cei cunoscuți.

        Prima ediţie a concursului fost o reacţie împotriva la ceva, o alternativă a spontaneității şi a fanteziei, o evadare, o eliberare de regulile impuse, a fost un simbol de Buna-Vestire.

Organizatorii acestui eveniment sunt: Consiliul Local Motru, Primăria Municipiului Motru, Casa de Cultură Municipală Motru, Uniunea Artiștilor Plastici – Filiala Drobeta-Turnu Severin și fondatorul Salonului de Pictură ,,Arte Mici” Florin Preda Dochinoiu.

             Un juriu avizat a evaluat lucrările înscrise în concurs. Și nu le-a fost ușor, ținând cont de faptul că din an în an tot mai multe lucrări vin în competiție și sunt tot mai valoroase. Din juriu au facut parte: Pavel Șușară, Michael Lassel, Dan Neamu, Dan Cepeși, Alexandra Maciac și Florin Preda Dochinoiu.

Ediția din acest an iese în evidență printr-un număr record, aproape 900 de lucrări trimise. S-au înscris în concurs 524 de artiști, din care 335 din România, 182 din Republica Moldova, 2 din Germania, 2 Bulgaria, 2 SUA, 1 Spania și chiar din Ucraina. Lucrările înscrise în concurs au fost expuse atât în Municipiul Motru, dar și în Drobeta-Turnu-Severin la Palatul Culturii Teodor Costescu și la Muzeul Național ,, Constantin Brâncuși ” din Tg-Jiu.

        Mesajul de deschidere al evenimentului a fost adresat de către domnul Cosmin Morega, primarulul municipiului Motru. La festivitate au mai luat cuvântul: Denisa Șuță – director al Muzeului ,,Constantin Brâncuși” Tg. Jiu, conf. univ. dr. Mircea Tutunaru, ing. Dorin Hanu, fost primar al Municipiului Motru, reputatul pictor și grafician Dan Neamu, membru al juriului și desigur, câștigătoarea Marelui Premiu ,,Arte Mici” Sara Potra din Satu Mare, în vârstă de 13 ani. 

         Alături de organizatori au venit ca prieteni și parteneri ,,Arte Mici”: Parohia Motru II, Muzeul Național ,,Constantin Brâncuși” Tg. Jiu,  Palatul Culturii Teodor Costescu Drobeta-Turnu Severin, Asociația Internațională a Polițiștilor Secția Română – Regiunea 1 Gorj, Asociația ,,Țara Noastră-Casa Noastră”, SC Iris C&V SRL, SC Lorgis SRL, SC Lyly & Emy SRL, SC Leurda Impex SRL, SC Anbitas Com Prod SRL, SC Admutrium SRL, CEO Oltenia, Hotel Victoria Motru, Alexandra Maciac, Denisa Dudescu, Daciana Ungureanu, Remus Daniel Buga, Gallery 13.ro, Clubul Elevilor Motru și ,,Anonimii Arte Mici”. Ar fi nedrept să nu amintim oamenii din spatele Salonului de pictură ,,Arte Mici”: Adrian Mișu Modan, Vasile Dudescu, Ana Ionele, Daniel Popescu, Nicolae Bălan, Gabriel Dorian Pauliș și Petre Bingert. Au existat o serie de publicații care au sprijinit și au promovat evenimentul: Gazeta de mâine, Pagina Olteniei, Viața Gorjului, Impact în Gorj, Oglinda Gorjului, Obiectiv Mehedințean, Revista de Cultură Ad Mutrium și pagina Motru Știri Locale;

Salonul de pictură încearcă, nu să întemeieze o nouă ctitorie, ci să refacă detaliile compromise ale copilăriei, să indice rădăcinile firești, să elimine confuziile şi să ridice, cu o treaptă, mai sus simplitatea, puritatea, fantezia, sinceritatea și imaginația. Copiii comunică prin culoare și talent, povestesc din penel despre setea lor interioară de frumos și conturează lumi etalându-și imaginația, naturalețea și abilitățile interioare. Copii știu mai bine ca oricine să descopere lucrurile simple și frumoase, culorile unui răsărit sau ale unui apus de soare, curățenia unei picături de rouă, azurul unui cer autentic, exuberanța unui anotimp sau veselia unui curcubeu, căci de fapt asta este salonul de pictură - un inedit poem al copilăriei.

Doi dintre  membrii juriului, nefiind prezenți la eveniment, domnii Michael Lassel şi Pavel Şuşară au transmis următoarele mesaje: ,,Culoarea este un fenomen fascinant! Cine este preocupat de culoare intră în mod inevitabil în contact cu marile întrebări ale vietii. În mod ciudat copIii înțeleg intuitiv că lumea se poate explica și întelege mai bine prin culoare. De aceea am urmărit și anul acesta cu mare interes înscrierile la concursul „Arte mici“ și nu încetez să mă minunez și să mă bucur de marea varietate a lucrărilor prezentate, deși selectia finală cu sigurantă nu a fost ușurată de acest aspect. Transmit felicitări participanţilor, premianţilor şi la toţi ceilalţi care sunt implicati în organizarea evenimentului. Cu regretul de a nu putea participa la festivitatea de premiere, vă doresc mult succes! Cu toate gândurile bune”- Michael Lassel

,,Salonul de pictură ,,ARTE MICI”  este cel mai important eveniment pentru copii, de acest gen, din  România. Marele premiu pe care l-am ales, dintre multele lucrări la fel frumoase şi pure, este o lucrare inocentă, dar fără vârstă, este liberă, dar profundă şi gravă. Deşi nu mă pot bucura, dragi prieteni de a fi nemijlocit cu voi în acest moment, sunt totuşi alături din tot sufletul şi cu toată dragostea! Pavel Şuşară

Salonul de pictură are și un album cu lucrările premianților, cu o prefață semnată de distinsa doamnă Cristina Simion, galerist și curator, din Nuremberg și o postfață semnată de maestrul Michael Lassel, din Furt, Germania.

După 13 ani de ,,Arte Mici” acest elogiu al copilăriei eterne și-a atins țelul, oferind participanților acea emoție de final de concurs, cu fericirea de primi distincția de noblețe și premiul de la patronul spiritual al salonului de pictură și de la organizatori, în aplauzele celor dragi, cu emoțiile inerente și zâmbetele inocente. Toți cei prezenți sămbătă în spațiul generos al Catedralei Ortodoxe, dar mai ales copiii, și-au alimentat sufletul cu momente unice, pline de lumină și culoare și au pus câteva la păstrare într-un colț al inimii. Când și când le vor căuta, din prea mult dor de copilărie.

        În timp ce festivitatea de premiere își închidea ușor porțile, peste drum în clădirea în care au fost găzduite lucrările tinerilor artiști începea o altă poveste, a vernisajului sutelor de lucrări aflate în concurs.

Sub soarele blând de martie, în curte, muzica Ansamblului Brâulețul invita la voie bună și zâmbete. Artiștii Clubului Copiilor Motru au atras ropote de aplauze. Atâta frumusețe, așa risipă de culori și sunete pure, cum numai copiii știu să facă! Tinerii interpreți au meritat toate aplauzele: Alexandru Boboescu, Andreea Alpredi, Denisa Ungureanu, Cosmina Hârșovescu, Andrada Jivan și Andra Răduică. Multe mulțumiri și felicitări copiilor, dar și coordonatorilor clubului și profesorilor instructori!

Felicitări premianților, organizatorilor, concurenților, felicitări tuturor celor implicați! Mult succes, tinerilor artiști!

Felicitări și tot respectul pentru patronul spiritual, Florin Preda-Dochinoiu!

A consemnat: Ana Ionele

LISTA CÂȘTIGĂTORILOR:

MARELE PREMIU „ARTE MICI”, acordat de Primăria municipiului Motru și Morega Cosmin

Sara POTRA, Satu Mare, Satu Mare – România, 13 ani

 ORDINUL , ARTE MICI”,  acordat de Florin Preda-Dochinoiu și Casa de cultură Motru

Daria MELENTI, Chișinău, Republica Moldova, 14 ani

 PREMIUL I, acordat de organizatori și parteneri

 [11-15 ani]

Sebastian Daniel COTEANU, Craiova, Dolj – România, 15 ani

Timeea PETRESCU, Dr.Tr.Severin,  Mehedinți – România, 11 ani

Alexandra DEZERATU, Cernăuți -UCRAINA, 11 ani

Victoria MITVEDI, Cernăuți -UCRAINA, 13 ani

Elizaveta DEMCIUCENA, Cernăuți -UCRAINA, 11 ani

Ana DEMCIUCENA, Cernăuți -UCRAINA, 15 ani

 [7-10 ani]

Adrian CĂPĂȚÎNĂ, Satul Horjești, Hîncești– Republica Moldova, 8 ani

Vlad CERCHINA, Mereni-Anenii Noi, Republica Moldova, 9 ani

Gaina BOGDAN, Cernăuți -UCRAINA, 7 ani

Alexandru MARANDIUC, Cernăuți -UCRAINA, 10 ani

 [3-6 ani]

Luca CASTRAVĂȚ, Chișinău, Republica Moldova, 4 ani

Liza COZINA, Kiev-UCRAINA, 5 ani

Emily Petrova TSOKOVA, Gabrovo– Bulgaria, 5 ani

 PREMIUL II, acordat de organizatori și parteneri

 [11-15 ani]

Naomi GUSA, Alexandria, Teleorman – România, 15 ani

Rebeca Maria LAMUREANU CONSTANTIN, Constanța, Constanţa – România, 12 ani

 [7-10 ani]

Maruca SOROP, Deva, Hunedoara – România, 9 ani

Maya SZEKELI, Bistrița, România, 10 ani

 [3-6 ani]

Tania RĂDUȘ, Madrid, Spania, 6 ani

Aron CIOPLEA-VĂDUVA, Târgu Cărbunești, Gorj – România, 5 ani

 PREMIUL III, acordat de organizatori și parteneri

 [11-15 ani]

Teodora DUŞA, Constanţa, Constanţa – România, 15 ani

Larisa CIMPOIERU, Dr. Tr. Severin, Mehedinţi – România, 12 ani

 [7-10 ani]

Adriana VÎRLAN, Glogova, Gorj – România, 8 ani

Laura LILICU, Satul Cărpineni, Hîncești– Republica Moldova, 8 ani,

[3-6 ani] Ariana BAINŢAN, Satu Mare, Satu Mare – România, 4 ani

 MENTIUNI acordate de organizatori și parteneri

Cezara IVĂNUȚA, Chișinău, – Republica Moldova, 11 ani

Ruxanda IORDAN, Chișinău, Republica Moldova, 15 ani,

Kira BRATUH, Tiraspol, Republica Moldova, 13 ani

Simona BOROȘ, sat Cărpineni, Hînceşti – Republica Moldova, 14 ani

Elena BUHNĂ, sat Cărpineni, Hînceşti – Republica Moldova, 15 ani

Maria Carina EPURE, Alexandria, Teleorman – România, 15 ani

Clara-Ștefania LUNGU, Galați, Galați – România, 8 ani,

Ecaterina POSTOLACHI , Iași, Iaşi – România, 5 ani

Xenia NICHIFOREAC , Cahul, Republica Moldova, 14 ani

Ahsen-Arzu FETA, Medgidia, Constanţa – România, 9 ani,

Daniel-Octavian ROIBU, Motru, Gorj – România, 8 ani,

Daria-Oana IOVAN, Bobingen, Bayern – Germania, 14 ani

Ioana POPESCU, Târgu Jiu, Gorj – România, 13 ani

Alexandra Maria BORA, Motru, Gorj – România, 15 ani

Viara PENCHEVA, Gabrovo, Bulgaria, 12 ani

Florentina Andreea GIOSU, Motru, Gorj – România, 15 ani

Maria Daria PETRACHE, Tismana, Gorj – România, 12 ani

Mario Andrei BUSUIOC, Motru, Gorj – România, 12 ani

Ilinca Elena CIUCHI, Bacău, Bacău – România, 7 ani

Irina ȚURCANU, Cahul – Republica Moldova, 13 ani

 PREMIUL SPECIAL „FLORIN IScUF”, acordat de Denisa Dudescu

Luiza COUTURIER, Pitești, Argeș – România, 7 ani

Gabriela Daria OPRIȚA, Glogova, Gorj – România, 12 ani

 PREMIUL SPECIAL „MĂIASTRA ALBASTRĂ” acordat de Daciana Ungureanu

Andreea RUSU, Hîncești, Republica Moldova, 13 ani

Miraslava MARINOVICI, Cahul – Republica Moldova, 8 ani

 PREMIUL SPECIAL „CONSTANTIN BLENDEA” – acordat de Gallery 13.ro și Daniel Buga

Matei ŢUGULAN, Medgidia, Constanţa – România, 5 ani

Darius NAE, Medgidia, Constanţa – România, 5 ani

PREMIUL SPECIAL „SEMNE OLTENEŞTI” – acordat de Gallery 13.ro și Daniel Buga

Anisia CREȚAN, Târgu Jiu, Gorj – România, 8 ani

Andreea CREȚAN, Târgu Jiu, Gorj – România, 11 ani

Anisia Ștefania TĂNASIE, Novaci, Gorj – România, 5 ani

 PREMIUL SPECIAL „AD MUTRIUM” acordat de Consiliul Local Motru, Primăria municipiului Motru, Casa de Cultură Motru

Ksenia MARICIUC, Briceni – Republica Moldova, 13 ani

Filip Ioan ROȘCULESCU, Novaci, Gorj – România, 6 ani

 PREMIUL SPECIAL „IOSIF KEBER”, acordat de SC IRIS SRL

Irina ȘERBINA, Cahul, Republica Moldova, 13 ani

Cristina CAZACU, Mereni – Anenii, Noi, Republica Moldova, 15 ani

 PREMIUL SPECIAL „CURAJ ÎN ARTĂ” acordat de Logis SRL

Teodora APOSTOLACHE, Constanţa, Constanţa – România, 15 ani

Alessia Maria DIACONESCU, Novaci, Gorj – România, 11 ani

Lavinia BACIU, Hîncești, Republica Moldova, 13 ani

 PREMIUL SPECIAL „ŢARA NOASTRĂ, CASA NOASTRĂ” acordat de Asociaţia „ŢARA NOASTRĂ, CASA NOASTRĂ”

Darius BRUJAN, Târgu Jiu, Gorj – România, 11 ani

Constantin Dragoş BOGDAN, Târgu Jiu, Gorj – România, 11 ani

Ioana SPIREA, Novaci, Gorj – România, 6 ani

 PREMIUL SPECIAL „AUREL POTCOVARU şi NICOLAE PÎRVAN” acordat de Florin Preda-Dochinoiu

Antonia GROSU , sat Sofia, raion Drochia, Republica Moldova, 5 ani

Oana Anița Mihaela SPIRIDON, Damian-Sadova, Dolj – România, 12 ani

Aida AL-HAMEDI, Satu Mare, Satu Mare – România, 13 ani

 PREMIUL SPECIAL „POVESTE CULORII” acordat de acordat de Casa de cultură Motru

Ana KULYA, Tiraspol, Republica Moldova, 12 ani

Amina BADAC, Cahul,  Republica Moldova, 8 ani

PREMIUL SPECIAL „(NON)CULORILE” acordat de acordat de Daniel Buga , SC Leurda, SRL și Gallery13.ro

Ioan Mihail MUTU, Drobeta-Turnu Severin, Mehedinți –, România, 14 ani

Denisa, RĂBONȚU, Motru, Gorj –, România, 11 ani

Andrei GUȘATU, Târgu Jiu, Gorj – România, 11 ani

Alisa CAZAREAN, Hîncești, Republica Moldova, 12 ani

PREMIUL SPECIAL „POVEŞTI DESENATE” acordat de Consiliul local și Casa de Cultură Motru

Rareș SPĂTARU, Motru, Gorj – România, 11 ani

Emilia CIUBOTARU, Hîncești, Republica Moldova, 15 ani

Daniela ZARIȘNEAC, Cahul – Republica Moldova, 14 ani

PREMIUL SPECIAL „CULORI PRIMARE DE ACASĂ” acordat de Publicaţia „Gazeta de Mâine”

Serena CASTRO, Everett, Washington – SUA, 6 ani

Maria ȘONȚU , Chișinău, Republica Moldova, 15 ani

PREMIUL SPECIAL „GORJEANUL TALENTAT” acordat de Publicația „Viața Gorjului“

Maria Irina BUCICĂ NANE, Lupoaia, Gorj – România, 12 ani

Ana-Maria PERPELEA, Novaci, Gorj – România, 10 ani

Elena Alexandra DOCHIȚU, Tg-Jiu, Gorj – România, 11 ani

 PREMIUL SPECIAL „BUNA-VESTIRE” acordat de Alexandra Maciac și Daniel Buga

Claudiu CREŢU, Constanţa, Constanţa – România, 11 ani

Maria GÂRBĂ, Medgidia, Constanţa – România, 12 ani

Cristian DURIGON, Pitești, Argeș – România, 15 ani

 PREMIUL SPECIAL „CULORI PRIMARE OLTENEŞTI” acordat de Consiliul Local Motru, Primăria municipiului Motru, Casa de Cultură Motru

Elena ERȘOVA, Cahul – Republica Moldova, 13 ani

Juan CASTRO, Everett, Washington – SUA, 11 ani

Adelina GUȘATU, Târgu Jiu, Gorj – România, 11 ani

 PREMIUL SPECIAL „PRIETENII ARTELOR” acordat de ANONIMII „ARTE MICI” și

Vladislava BEDROS, Cahul – Republica Moldova, 14 ani

Gabriela DEVDER, Chișinău – Republica Moldova, 15 ani

Diana-Maria VESA, Timişoara, Timiş – România, 12 ani

 PREMIUL SPECIAL „ALINA ROŞCA” acordat de Consiliul Local Motru, Primăria Municipiului Motru şi Casa de Cultură Motru

Daniela CALDARI, Briceni – Republica Moldova, 15 ani

Daniel VEREBCEANUĂ, Chișinău – Republica Moldova, 14 ani

PREMIUL SPECIAL „PALETA FERMECATĂ” acordat de Buga Daniel, și Asociația Internațională a Polițiștilor, Secția Română Regiunea 1 Gorj

Alexandru-Ștefan SAVIN, Motru, Gorj – România, 8 ani

Gabriela Maria CIOABĂ, Motru, Gorj – România, 9 ani

Daniel ISTRATI, Chișinău –Republica Moldova, 10 ani

 PREMIUL SPECIAL „LUMINĂ DIN CULOARE” acordat de ParohiaMotru II

Maria ȚAGA, Călăraşi –Republica Moldova, 7 ani

Alice Nicoleta LAPADAT, Craiova, Dolj – România, 9 ani

Daria ȘTERBEȚ, Briceni – Republica Moldova, 13 ani

Laura Gabriela GHIȚĂ, Târgu Jiu, Gorj – România, 14 ani

 PREMIUL SPECIAL DE „PAŞI ÎN ARTĂ” acordat de Lyly Emy SRL

Camelia Sofia NEGREA, Briceni, Republica Moldova, 11 ani

Elif ISMAIL, Medgidia, Constanţa – România, 11 ani

PREMIUL SPECIAL „ZÂMBETUL COPILĂRIEI” acordat de ANONIMII „ARTE MICI”

Nicușor Yanis PECIUC, Târgu Jiu, Gorj – Romania, 11 ani

Daniel Lucian ȘCHIOPAN, Peștișani, Gorj – România, 9 ani

Alexia Ioana BOJIN, Motru, Gorj – România, 12 ani

PREMIUL SPECIAL „FARMECUL CULORILOR”, acordat Alexandra Maciac

Denisa Gabriela NEAGU, Lumina, Constanţa – România, 12 ani

Maria CHIŞ, Botoşani, Botoşani – România, 11 ani

Alexia PANAIT, Piteşti, Argeş – România, 14 ani

PREMIUL SPECIAL „DE CULOARE” acordat de Consiliul Local Motru, Primăria Municipiului Motru şi Casa de Cultură Motru

Ana-Mihaela CROITORU, Deva, Hunedoara – România, 13 ani

Ana Maria POPESCU, Alexandria, Teleorman – România, 15 ani

PREMIUL SPECIAL „CULORI ŞI CONTRASTE” acordat de UAPR- Filiala Dr. Tr. Severin

Matei RAŢ, Deva, Hunedoara – România, 7 ani

Bianca Emilia BODGAR, Deva, Hunedoara – România, 15 ani

PREMIUL SPECIAL „FASCINAŢIE DE ÎNGER“ acordat deAsociația Internațională a Polițiștilor, Secția Română Regiunea 1 Gorj

Teodora VLĂDULESCU, Târgu Jiu, Gorj – România, 9 ani

Adelin Florin IONESCU, Valea Mânăstirii-Cătunele, Gorj – România, 8 ani

PREMIUL SPECIAL „MAGIA DIN CULOARE”, acordat de Consiliul Local Motru, Primăria Municipiului Motru şi Casa de Cultură Motru

Andreea-Lorena BĂLUȚOIU, Târgu Jiu, Gorj – România, 12 ani

Adriana Ştefania CÂRSTEA, Poiana Lacului, Argeş – România, 11

Maria PĂUNESCU, Târgu Jiu, Gorj – România, 14 ani

PREMIUL SPECIAL „DUMITRU GHEAŢĂ” acordat de Consiliul Local Motru, Primăria Municipiului Motru şi Casa de Cultură Motru

Patricia Ioana Bianca PĂŞESCU, Motru, Gorj – România, 12 ani

Cristiana-Maria CIUNCANU, Peștișani, Gorj – România, 10 ani

Elena Amalia PĂTRAȘCU, Bărbăteşti, Gorj – România, 14 ani

PREMIUL SPECIAL „POEZIA CULORII” acordat de Consiliul Local Motru, Primăria Municipiului Motru şi Casa de Cultură Motru

Andrei MARINCA, Iaşi Iaşi – România, 12 ani

Natalia POJAR, Reşiţa, Caraş-Severin – România, 11 ani

Ioana IPISTATU-LASCU, Constanţa, Constanţa – România, 13 ani

PREMIUL SPECIAL „DE ORIGINALITATE“, acordat de Consiliul Local Motru, Primăria Municipiului Motru şi Casa de Cultură Motru

Sofia BUGA, Motru, Gorj – România, 4 ani

Anastasia BUGA, Motru, Gorj – România, 5 ani

PREMIUL SPECIAL „CULORI DE REZONANŢĂ” acordat de SC IRIS SRL

Carla-Maria PLEȘA, Galați, Galați – România, 8 ani

Sara Mihaela LASCATEU, Pocruia, Gorj – România, 7 ani

Anna Maria GARCIU, Medgidia, Constanţa – România, 10 ani

PREMIUL SPECIAL „PAŞI PE CURCUBEU” acordat de Asociația Internațională a Polițiștilor, Secția Română Regiunea 1 Gorj

Theodora Ștefania CRĂCIUN, Bacău, Bacău – România, 10 ani

Victoria TITERLEA, Dr.Tr. Severin, Mehedinți – România, 9 ani

PREMIUL SPECIAL „CULORILE DIASPOREI” acordat de „Gazeta de Mâine”

Tia-Maria BRATEANU, Kempten, Germania, 12 ani

Daniel Ştefan VÎNTURIŞ, Motru, Gorj – România, 12 ani

PREMIUL SPECIAL „CONSTANTIN BUNILĂ” acordat de Florin Preda-Dochinoiu

Anastasia CHEMENCEJI, Cahul, Republica Moldova, 10 ani

Anastasia CIOFU, Bacău, Bacău – România, 10 ani

PREMIUL SPECIAL „PATRIA DIN SUFLET” acordat de Consiliul Local Motru, Primăria Municipiului Motru şi Casa de Cultură Motru

Radu Ionuţ ŞERBĂNETE, Turcineşti, Gorj – România, 8 ani

PREMIUL SPECIAL „GHEORGHE MARIN” acordat de Florin Preda- Dochinoiu

Matei MARINCA, Iaşi Iaşi – România, 8 ani

Ilinca MÂRŢU, Iaşi Iaşi – România, 8 ani

Anastasia TONU, Hîncești– Republica Moldova, 8 ani

PREMIUL SPECIAL „CONSTANTIN BRÂNCUȘI” acordat de Denișa Șuță (director Muzeul Național CONSTANTIN BRÂNCUȘI)

Miruna SOARE, Medgidia, Constanţa – România, 10 ani

PREMIUL SPECIAL „CULORILE COPILĂRIEI” acordat de SC DARCOM GROUP SRL

Maria Victoria IOSIF, Medgidia, Constanţa – România, 6 ani

PREMIUL SPECIAL „PRIMA CULOARE PRIMARĂ” acordat de Asociația Internațională a Polițiștilor, Secția Română Regiunea 1 Gorj

Aron ȚARGA, Călărași – Republica Moldova, 6 ani

Sonia TĂNĂSESCU, Constanţa, Constanța – România, 6 ani

Bianca Ștefania CEAUȘESCU, Novaci, Gorj – România, 6 ani

PREMIUL SPECIAL „SURÂS DE ALBASTRU” acordat de Alexandra Maciac

Daria-Ioana GIURCĂ, Motru, Gorj – România, 12 ani

Raisa Natalia BOBILCA MOHORA, Drobeta Turnu Severin, Mehedinți – România, 5 ani

Amina PRODAN, Timișoara, Timiș – România, 5 ani

PREMIUL SPECIAL „PRIMĂVARA PICTURII ROMÂNEŞTI” acordat de Motru Știri Locale”

Victor MÂRŢU, Iaşi Iaşi – România, 5 ani

Alexandra Ava Maria NEAGU, București – România, 5 ani

Rebeca TURBATU, 11 ani, Târgu Jiu, Gorj –  România

PREMIUL SPECIAL „DE EXCLUSIVITATE” acordat de Consiliul Local Motru, Primăria Municipiului Motru şi Casa de Cultură Motru

Vasile Tudor GHIMIŞI Târgu Jiu, Gorj – România, 6 ani

Luca TĂNASIE, Novaci, Gorj – România, 10 ani

Gabriela Rebeca SULEA, Tismana, Gorj – România, 8 ani

PREMIUL SPECIAL „CULORI ÎN LIMBA ROMÂNĂ” acordat de Consiliul Local Motru, Primăria Municipiului Motru şi Casa de Cultură Motru

Giulia CALMÎȘ, Hîncești – Republica Moldova, 8 ani

Sara-Rebecca BALMUȘ, Galați, Galați – România, 8 ani

Alexandru TRIFOI, Deva, Hunedoara – România, 7 ani

PREMIUL SPECIAL „DE POPULARITATE” acordat de Consiliul Local Motru, Primăria Municipiului Motru şi Casa de Cultură Motru

Antonia STOICA, Medgidia, Constanţa – România, 9 ani

Maria Bianca ANDREI, Târgu Jiu, Gorj – România, 10 ani

Andreea DONCIU, Chișinău – Republica Moldova, 8 ani

PREMIUL SPECIAL „METAFORE PE PÂNZĂ”, acordat de Asociația Internațională a Polițiștilor, Secția Română Regiunea 1 Gorj

Ania Maria PRODAN, Timişoara, Timiş – România, 7 ani

Ștefania RAȚĂ, Motru, Gorj – România, 8 ani

Larisa CRĂINICEANU, Glogova, Gorj – România, 8 ani

PREMIUL SPECIAL „DANSUL CULORILOR”, acordat de Consiliul Local Motru, Primăria Municipiului Motru şi Casa de Cultură Motru

Sofia-Elena FIERĂSCU, Motru, Gorj – România, 4 ani

Anastasia Elena TITERLEA, Dr. Tr. Severin, Mehedinți – România, 4 ani

PREMIUL SPECIAL „CORNELIU BABA”, acordat de Consiliul Local Motru, Primăria Municipiului Motru şi Casa de Cultură Motru

Nadia STAICU, Pitești, Argeș – România, 7 ani

David TIRON, Deva, Hunedoara – România, 8 ani

Mihaela ANTOCI , Chișinău, Republica Moldova, 11 ani

PREMIUL SPECIAL „DE IMPACT”, acordat de Consiliul Local Motru, Primăria Municipiului Motru şi Casa de Cultură Motru

Ana MUSTAŢĂ, Motru, Gorj – România, 6 ani

Lorena Ecaterina BODEANU, Drobeta Turnu Severin, Mehedinţi – România, 3 ani

Eric Gabriel BĂLAN, Însurăței-Motru, Gorj – România, 3 ani și 6 luni

PREMIUL SPECIAL „AURELIAN ȘUȚĂ ȘAI”, acordat de Florin Preda-Dochinoiu

Anisia STOICA, Balotesti, Ilfov – Romania, 6 ani

David Mihai BRUJAN, Izvarna, județul Gorj, România, 4 ani

Galerie foto






Vizualizări: 891

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste