(închide)

Motru: Cercul pedagogic al profesorilor coordonatori de cercuri artistice, culturale si sportive, activitate plină de creativitate și varietate

 

La Clubul Copiilor Motru s-a desfășurat ”Cercul pedagogic al profesorilor coordonatori de cercuri artistice, culturale si sportive”, activitate ce a stat sub semnul creativității, deschiderii și varietății, o activitate diferită de cele desfășurate până acum.
Cercul pedagogic de luna trecută a fost sub atenta coordonare a cadrelor didactice – Vînturiș Cosmina (prof. coord. cerc pedagogic Clubul Copiilor Motru), Morega Adriana (prof. coord. Cerc Cultură și Civilizație Engleză), Bejinaru Mariana (prof. coord. Cerc Pictură), Albu Constantin (prof. coord. Cerc Muzică populară).
La cercul pedagogic au participat profesori din județ și cursanți ai Clubului Copiilor Motru – din partea ISJ, insp. școlar educație permanentă prof. Alexandrescu Grigore, insp. școlar activități extrașcolare prof. Sandu Luminița, a Palatului Copiilor Tg-Jiu, director prof. Popescu Ionuț, director adj. prof. Ceaușu Silvana și prof. coordonatori de cercuri artistice culturale și sportive din județ.
În cadrul cercului pedagogic, activitățile au fost diverse, iar elevii s-au descurcat admirabil după cum urmează:
Cercul de Cultură și Civilizație Engleză - profesorii au participat la o activitate integrată, dna. prof. Morega Adriana a pregătit împreună cu elevii un program artistic intitulat ”Clever Easter Rabbits”, dar și un maraton de jocuri și activități, la care au fost antrenate să participle și cadrele didactice.
Cercul de pictură – doamna prof. Bejinaru Maria, a atras atenția împreună cu copiii asupra picturilor realizate pe tema ”Expresia cromatică”.
Cercul de muzică populară – coordonat de domnul prof. Albu Constantin, a încălzit atmosfera cu un program artistic intitulat ”Mugurași de mai”, prezentat de „Ansamblul Brâulețul” al Clubului Copiilor Motru.
De asemenea, în cadrul acestui cerc, au fost realizate prezentări multimedia ”Timpul liber, izvor de îmbogățire personală” – exemple de bune practici – instantanee din activități, activitate realizată de doamnele prof. Morega Adriana și Vînturiș Cosmina.
Participanții la cerc au admirat în holul clubului expozițiile ” Arta prin ochi de copil”, ”1 iunie”, ”Ia - zestrea de acasă”.
Elevii au dat dovadă de seriozitate în pregătirea activităților și au demonstrate celor prezenți că știu foarte bine Limba engleză, să mânuiască cu artă pensula sau să redea ecoul perfect al melodiilor de odinioară.
Finalul activității a fost unul de neuitat pentru cadrele didactice, desfășurat într-un mediu rustic, tradițional, acasă la Meșter Olar, în satul Noapteșa, jud, Mehedinți, excursie tematică organizată îndeaproape de cadrele didactice ale Clubului Copiilor Motru. Invitații au fost așteptați cu roata olarului pregătită de lucru, cu obiecte din lut, dar și cu un peisaj adus parcă din copilăria de la bunicii de odinioară.

Autor articol: Morega Adriana (prof. coord. Cerc Cultură și Civilizație Engleză)

Galerie foto






Vizualizări: 708

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste