(închide)

Motru: Primarul oferă RECOMPENSĂ în schimbul unor informații! Poți primi până la 5.000 lei

 

Primăria Motru a transmis zilele trecute un comunicat de presă prin care anunță că edilul Gigel Jianu va oferi recompensă cetățenilor care îi pot da informații și dovezi care vor ajuta la identificarea persoanelor care aruncă/abandonează câini pe raza municipiului. Între 3.000 şi 5.000 de lei va propune în Consiliul Local să primească oamenii care îi vor aduce fotografii din care să fie identificaţi făptaşii care, la final, vor fi daţi pe mâna Poliţiei.

În ultima perioadă, pe paginile de socializare au fost postate mai multe fotografii cu haite de câini prin oraş după ce un copil a fost muşcat de un câine fără stăpân. Problema câinilor fără stăpân nu a putut fi rezolvată deoarece persoane din alte localități aduc la Motru câini și îi abandonează. Astfel, animele abandonate se înmulţesc chiar dacă hingherii prind în fiecare zi cel puţin cinci. „De la jumătatea anului 2016, când primarul Gigel Jianu a preluat mandatul, în municipiul Motru au fost capturaţi 291 de câini. Dintre aceştia. 158 au fost daţi spre adopţie, 54 eutanasiaţi, conform legii, pentru că animalele sufereau de boli incurabile, iar 29 de patrupede au decedat din motive naturale. În acest moment, în adăpostul de pe raza municipiului Motru sunt găzduiţi 50 de câini, padocul având o capacitate de 70 de locuri”, arată un comunicat al primăriei. Direcţia Publică Motru gestionează această situaţie.

Edilul și subordonații săi cred că numărul de câini rămâne mare, deoarece aceştia sunt aduşi de persoane din afara localităţii. „Deşi au fost desfăşurate nenumărate acţiuni specifice în vederea gestionării problemei câinilor fără stăpân, pe raza municipiului Motru încă sunt câini fără stăpân, ceea ce îi determină pe edili să creadă că animalele sunt aduse în Motru, din localităţile învecinate”, se arată în comunicat. „Primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, a decis să recompenseze persoanele care oferă informaţii şi dovezi ce pot determina identificarea celor care aduc câini fără stăpân pe raza oraşului”, arată documentul citat.

„Încă nu am stabilit o sumă. Cred că va fi undeva între 3.000 şi 5.000 de lei ca să fie stimulaţi cetăţenii. Este o sumă mare şi sper că va fi atractivă pentru oamenii. Noi am făcut calcule. Cheltuim în jur de 40 – 50 de mii de lei cu acest padoc în fiecare lună şi ne-ar ajuta să stopăm acest fenomen, să îngrijim doar câinii noştri, pe care îi avem acolo”, a spus primarul Gigel Jianu citat de jurnaliștii de la Pandurul.

Vizualizări: 1,250

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste