(închide)

Motru: Ștefania Ilieș, vicecampioană națională la lupte, își dorește să devină medic neonatolog

 

Ștefania Ilieș este din municipiul Motru și deține în palmares un titlu de vicecampioană națională la lupte! Pasiunea pentru acest sport de contact a ajutat-o să devină mult mai disciplinată și mai puțin emotivă, cu toate că nu are decât 9 ani!

Ștefania este elevă în clasa a lll-a A la Școala Gimnazială Nr.1 din municipiul Motru și învață foarte bine, fiind pasionată de sport și pictură. Cele mai bune note le obține la matematică și limba engleză, materiile care îi plac cel mai mult. „Îmi place să învăț la toate materiile însă, engleza și matematica sunt printre cele mai iubite de mine. Am participat la foarte multe concursuri și rezultatele au fost excepționale. Nu am avut emoții, însă o mică teamă s-a strecurat în sufletul meu timid. Ca toți copiii am și eu pasiunile mele. Am o dublă pasiune pentru: pictură, dar și pentru sport. De mică mi-a plăcut sa înșir culorile pe infinite coli albe astfel încât la sfârșit sa obțin un desen artistic.Am învățat singură sa pictez, iar atunci când ma apuc de pictat îmi aleg cu atenție o imagine.Imi umplu sufletul de bucurie când văd casa decorată cu picturile mele.Pictura este o pasiune a sufletului prin care oricine poate comunica, sentimente, emoții și trăiri”, a povestit, pentru Pagina Olteniei, Ștefania.

Campioană la lupte!

Fratele său este și el campion la lupte, așa că Ștefania îl însoțea la campionate și la sală când se antrena și a decsoperit că își dorește să practice acest sport. „Pasiunea mea pentru sport am descoperit- o într-o sală de lupte, acolo unde îl însoțeam pe fratele meu, el fiind un luptător cu multe concursuri câștigate. Am înțeles atunci că sportul disciplinează foarte mult și ajută la o sănătate mai bună. Am pătruns pe saltea cu multe emoții, însă pe care le-am putut controla, iar acum aș putea să mă laud că am participat la multe concursuri unde mereu am câștigat”, a spus campioana. Anul acesta, Ștefania a participat la primul său concurs național care s-a desfășurat în Medgidia. Aici, Ștefania a câștigat titlul de vicecampioană națională, iar fratele său pe cel de  campion național. „Pentru mine luptele sunt ca o pictură care tot timpul lasă loc de altă poveste.
Pasiunea rămâne cea mai de preț comoară a fiecăruia dintre noi, ea ne conduce adânc în noi înșine și ne găsește drumul cel mai bun prin meandrele vieții. Sunt un copil foarte conștiincios care niciodată nu se mulțumește cu puțin, vreau multe de la viață și pentru asta știu că trebuie să muncesc mult. Visul meu este să devin medic neonatolog. Iubesc bebelușii și ador să-i privesc, iar faptul că un medic neonatolog este prima persoană care ia în brațe nou-născutul după naștere mi se pare cel mai frumos lucru din lume. Voi lupta pentru visul meu și vreau să le mulțumesc părinților mei care sunt mereu alături de mine și mă susțin”, a spus micuța.


Mesaj din suflet

La cei 9 ani ai săi, Ștefania dă dovadă de o maturitate cum mai rar întâlnești. Știe că trebuie să arate recunoștința celor care îi sunt alături, așa că are un mesaj frumos de transmis: „Aș vrea să îndrept toate cuvintele de laudă și recunoștință doamnei învățătoare, care joacă un rol important în viața mea. Sunteți pentru mine cu adevărat ceea ce aveam nevoie... Într-o lume în care lucrurile derizorii și viețile mediocre ne copleșesc mă plec în fața dumneavoastră spunându-vă simplu mulțumesc doamna învățătoare și promit să îndeplinesc toate așteptările, să îmi îndeplinesc visul propus și voi demonstra că efortul dumneavoastră nu a fost în zadar!”.

Galerie foto



Vizualizări: 1,623

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste