Municipiul Târgu-Jiu, în lupta pentru titlul „Capitala Tineretului din România 2023”!

 

Craiova, Târgu-Jiu și Târgu Secuiesc sunt cele 3 orașe care merg în runda a II-a pentru titlul de Capitala Tineretului din România 2023! Orașele finaliste trebuie să își dezvolte dosarul de candidatură și să îl depună până pe data de 1 octombrie (ora 16:59). Orașul câștigător va fi anunțat la Constanța, în 9 octombrie, în cadrul Summitului Tinerilor, ediția a VI-a. A șasea ediție a programului Capitala Tineretului din România a adus un număr de șase orașe aplicante pentru titlul de Capitala Tineretului din România, ediția 2023. Craiova, Satu Mare, Târgu-Jiu, Târgu Neamț, Târgu Secuiesc și Vaslui au fost  orașele care și-au dorit să transforme propriile viziuni în proiecte de dezvoltare concretă cu participarea activă a tinerilor.

Orașul câștigător va primi un premiu în valoare de 50.000 de euro, acordat de Banca Comercială Română (BCR) și va deține titlul de „Capitala Tineretului din România” în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023.  Echipa câștigătoare va avea oportunitatea de a dezvolta un program cadru tematic anual care vizează dezvoltarea urbană cu participarea directă tinerilor, capitalele realizând proiecte din ce în mai profesioniste, abordând noi teme de interes pentru tineri și încurajând dezvoltarea de idei noi și inovatoare referitoare la co-crearea și dezvoltarea orașului. Încercând să stabilească noi modele, aceste programe anuale aduc o contribuție semnificativă la procesul de armonizare a diversității urbane, conservând identitatea diversă a comunităților, dar promovând în același timp toleranța bazată pe comunicare și acțiune comunitară. Programul „Capitala Tineretului din România” funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului – titlu deținut de Cluj-Napoca în 2015 – și a fost inițiat de către Consiliul Tineretului din România, Federația Tinerilor din Cluj, Grupul PONT și Banca Comercială Română (BCR).

Prima ediție a avut loc în anul 2016, iar primul oraș din România care a purtat acest titlu a fost Timișoara, urmat de Bacău, Baia Mare, Iași, iar în prezent, Constanța poartă acest titlu.

Vezi mai multe detalii aici: https://capitalatineretului.ro/noutati/Craiova-Targu-Jiu-Targu-Secuiesc-sunt-orasele-finaliste-pentru-Capitala-Tineretului-din-Romania-2023

si pe https://capitalatineretului.ro/noutati/6-orase-in-competitia-capitala-tineretului-din-romania-editia-2023

Vizualizări: 270

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste