(închide)

Nepotul unui solist celebru promite să devină un virtuoz al viorii! Claudiu Ghițulescu: „Vreau să ajung să cânt cu el, să îl acompaniez pe scenă!”

 

Claudiu Ghițulescu are 15 ani și promite să ajungă un virtuoz al viorii, căci, deși știe să cânte și la pian, vioara rămâne instrumental său de suflet! Încurajat de unchiul său, celebrul Valentin Sanfira, Claudiu își dorește să studieze și să devină din ce în ce mai bun pentru ca într-o zi să își poată acompania ruda în concerte. Adolescentul din Dănciulești spune că vioara este instrumentul muzical preferat, deoarece niciun altul nu emite asemenea sunete. „Vioara, datorită timbrului cristalin, expresiv și plin de frumusețe, este principala purtătoare a melodiei. Strălucirea si căldura sunetului arată că vioara poate reda cele mai variate sentimente ca: duioşie, mǎreţie, visare, forţǎ”, spune Claudiu Ghițulescu.

Are 15 ani și este un instrumentist care promite să atingă culmile succesului! Claudiu Ghițulescu și-a petrecut mare parte din viață la Dănciulești, comuna sa natală, iar acum studiază la Târgu-Jiu, fiind elev al Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu”, dar și al Școlii Populare din municipiu. A descoperit muzica din copilărie, dar în urmă cu mai bine de cinci ani a decis să calce pe acest drum cu hotărâre și pasiune. Cântă minunat la vioară și știe să mânuiască și pianul, însă spune că sunetele vioarei nu le egalează vreun alt instrument! „Am 15 ani și studiez în prezent la Liceul de arte din Târgu-Jiu și la Școala Populară se Artă. Vioara am descoperit-o la 10 ani, am fost încurajat de părinți și de bunici și de unchiul meu Valentin Sanfira să urmez această cale. Pasiunea pentru vioară a venit de la sine, mai ales că pentru mine muzica înseamnă totul, este o pasiune de care nu m-aș putea despărți vreodată”, a spus, pentru Pagina Olteniei, instrumentistul Claudiu Ghițulescu. Încurajat de celebrul său unchi, cunoscutul solist Valentin Sanfira, Claudiu a început să studieze vioara în particular. Părinții l-au înscris la cursuri la Craiova, acolo unde vreme de doi ani a învățat foarte multe lucruri de la profesorul Tufiș Rotaru de la Liceul de Arte „Marin Sorescu”. „Studiez vioara de la vârsta de 10 ani, primii doi ani am fost la Craiova, am studiat în particular cu domnul profesor Tufiș Rotaru-Mihai, profesor la liceul de arte de acolo, iar apoi am ales să studiez la Târgu Jiu, la liceul de arte. Cânt la două instrumente, vioară și pian, dar instrumentul de suflet este vioara!”, a mai adăugat adolescentul talentat.

Visul adolescentului: „Să îmi acompaniez unchiul!”

De-a lungul anilor, faptul că este nepotul unui interpret celebru, adorat de fani, l-a ambiționat pe Claudiu. Băiatul care descoperise muzica a început să muncească din ce în ce mai mult și să își dorească să ajungă să îl acompanieze în cântările pe Valentin Sanfira. Celebrul interpret l-a sprijinit și încurajat mereu pe Claudiu Ghițelescu, pe care l-a îndrumat către cei ami buni profesori. „Susținerea pentru a merge la Târgu Jiu, la școală, la liceu, și încurajările au venit din partea unchiului meu Valentin Sanfira. El m-a ajutat mult, orice vorbă bună care vine de la el, îmi dă putere și încredere și pe această cale îi mulțumesc din suflet! Visul meu are legătură și cu el, vreau să ajung să cânt cu el, să îl acompaniez pe scenă! Valentin Sanfira m-a îndrumat către cei mai buni profesori și mi-a spus că pot, că am talent și că el are încredere în mine și că are așteptări de la mine! Îl admir și îi mulțumesc și domnului profesor NICOLAE STOICHIN pentru sprijinul acordat și pentru că mi-a dat curaj și încredere în mine. Nu îi voi dezamăgi pe niciunul!”, a declarant Claudiu Ghițulescu.

Premii și multă muncă

Claudiu a participat de-a lungul anilor la mai multe festivaluri și concursuri, unde a reușit să impresioneze juriile. Adolescentul spune că are în palmares premii pentru care a muncit mult. „Premiul 1 la Stejarul din răscruce, premiul 3 la Bustuchin, iar cel important este cel de la Stejarul din răscruce, deoarece este un sat vecin, iar acest lucru m-a făcut fericit datorită consătenilor mei, care erau acolo. Premiul al III-lea la Festivalul Folcloric Sofia Drăghici din data 29 iunie 2018, la Şcoala Generală din Căpreni. Momentan nu am imprimat nicio piesă, toate vor veni la rândul lor și la momentul potrivit”, a spus violonistul. Pe viitor, Claudiu Ghițulescu vrea să studieze la Facultatea națională de Muzică din București. „Aleg acest drum deoarece vreau să fac ceva frumos din talentul meu, pe prim plan este muzica și trebuie să am pregătirea necesară. Peste 5 ani mă văd un băiat care a știut să prețuiască muzica și a știut să o iubească în felul lui, asta aducându-I împlinirea viselor, a năzuințelor. Din zona noastră noastră admir artiști precum Maestrul Marcel Parnica, iar din alte regiuni Maestrul Nicolae Botgros”, a spus tânărul.

Galerie foto






Vizualizări: 3,067

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste