EROU! Pompierul Drăghici Lucian și-a riscat viața pentru a salva victima unei explozii! Era în timpul liber

 

Sublocotenentul Drăghici Lucian, coordonatorul salvatorilor SMURD din județul Mehedinți, și-a rscat viața, deși era în timpul liber și nu avea echipamentul de salvare la el și a intrat în flăcări pentru a salva viața unei femei! Drăghici a ales cariera de pompier în urmă cu 11 ani, când a păşit cu hotărâre într-o instituţie care avea să-i pună în valoare calitatea de om şi să îi descopere noi valenţe. Acum a fost felicitat de superiori, căci este un erou care își riscă viața pentru a o salva pe a altora!


Sublocotenentul Drăghici Lucian s-a pregătit timp de doi ani și a acumulat suficiente cunoştinţe, care au constituit o bază solidă pentru operaţionalizarea Serviciului SMURD la nivelul judeţului Mehedinţi. A devenit  coordonatorul salvatorilor SMURD din județul Mehedinți. Sâmbătă, 13 octombrie, aflându-se în timpul liber, împreună cu un prieten, a fost omul potrivit la locul potrivit. Pompierul se afla lângă un bloc, în care s-a produs o explozie a unei butelii, în urma căreia s-a iniţiat un incendiu. Auzind suflul exploziei şi văzând căzute pe asfalt bucăţi de geamuri, a conştientizat pericolul şi a urcat în apartamentul în care se manifesta incendiul. A acţionat prompt împiedicând propagarea focului la întregul apartament, după ce s-a asigurat că victima - o femeie în vârstă de circa 34 de ani, care a suferit arsuri la nivelul feţei şi braţelor, este în afara oricărui pericol. Pentru persoana salvată, dar şi pentru colegii lui, pentru mehedințenii din comunitatea, sublocotenentul Drăghici Lucian este un profesionist şi, nu în ultimul rând, UN EROU.

Drăghici este un exemplu pentru colegii săi, a reuşit să le insufle că precizia, curajul şi coordonarea sunt atribute esenţiale în misiunile de salvare, oferindu-le şansa de a cunoaşte pe deplin sentimentul datoriei îndeplinite, acea stare care îţi dă certitudinea că ai făcut tot ce depindea de tine pentru a proteja viaţa. Potrivit ISU Mehedinți, voluntarilor ISU Mehedinţi a încercat să le transmită sentimentul solidarităţii, dragostea pentru semeni, pregătindu-i pentru situaţiile în care pot deveni îngerii păzitori ai unor persoane care riscă să piardă tot, însă o secundă le poate reda bucuria de a trăi - şansa unui nou început. Are credinţa că, prin implicarea activă în viaţa comunităţii, putem schimba atitudini, iar puterea exemplului este cea mai expresivă dovadă.

Galerie foto



Vizualizări: 4,684

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste