(închide)

Noi restricții! Nunţile, botezurile, aniversările sunt interzise în următoarea perioadă

 

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat marţi că evenimente private precum nunţile, botezurile, aniversările, mesele festive în spaţii deschise, precum şi în spaţii închise sunt interzise în perioada următoare, până când va scădea numărul de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat marţi că purtarea măştii va deveni obligatorie în toate spaţiile deschise în zonele în care incidenţa infectărilor cu noul coronavirus depăşeşte 3 la mia de locuitori. "În orice zonă aglomerată, purtarea măştii va fi obligatorie", a spus Arafat. CNSU a decis prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile începând cu 15 octombrie

Referindu-se la programul teatrelor, cinematografelor, sălilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor, Arafat a spus că în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis că acolo unde incidenţa infectărilor cu noul coronavirus este sub sau egală cu 1,5 la mie, acestea vor funcţiona cu capacitatea de 50%.

"Atunci când incidenţa depăşeşte 1,5 la mie şi este până la 3 la mie, vor funcţiona cu capacitate de 30% iar programul va fi redus până la ora 23,00. Atunci când incidenţa depăşeşte 3 la mie, activitatea va fi sistată", a precizat secretarul de stat.

În ceea ce priveşte hotelurile, când incidenţa este peste 3 la mie, acestea vor putea servi numai persoanele care sunt cazate.

Vizualizări: 1,159

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste