O mică parte din cultura Japoniei, la Târgu-Jiu! Obiecte de artă populară din epoca Meiji vor fi expuse la Muzeul de Artă

 

Japonia este una dintre cele mai fascinante țări ale lumii și nu suntmulți oameni care să nu își fi dorit să o poată vizita! Este țara gheișelor, a frumuseții și fineții, a sensibilității, a florilor de cireș-sărbătoarea națioanală Sakura, admirarea florilor de cireș primăvara este unul din momentele în care în Japonia vin cei mai mulți turiști! Florile de cires sunt asociate cu trecerea in nefiinta si prin extensie, cu impacarea in fata mortii. Sakura ocupa un loc special in cultura si in inimile japonezilor. Japonia este țara a cărei cultură încântă și te face să îți dorești să o cunoști mult mai bine.

Pentru cei care își doresc să ajungă în Japonia, dar nu își pot îndeplini acest vis prea curând, avem vești foarte bune! În perioada 21 octombrie – 1 decembrie, Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”din Târgu Jiu va organiza, în colaborare cu Ambasada Japoniei la București și Japan Foundation expoziția ”Meștesuguri la superlativ din Japonia”! 

Astfel, veți avea ocazia unică de a admira chiar la Târgu-Jiu cultura creativă și spiritul creator din Japonia! Expoziția, al cărei curator este profesorul Yuji Yamashita, va prezenta publicului obiecte de artă populară din epoca Meiji (1868 - 1912), fiind alcătuită din 38 de exponate, dintr-o paletă largă de genuri: artă contemporană, obiecte de meșteșug, machete cu produse alimentare, miniaturi shokugan (mici jucării oferite copiilor o dată cu mâncarea). ”Meșteșuguri la superlativ din Japonia” adună laolaltă obiecte din categoria high art (arte plastice) și low art (artă populară), fiind o încercare de a descoperi o parte din cultura japoneză care respectă calitatea meșterului și pune un puternic accent pe procesul de producție. 

Expoziția va putea fi vizitată la Muzeul de Artă din Parcul Central, între 21 octombrie – 1 decembrie, iar intrarea este liberă. Deschiderea oficială a expoziției va avea loc pe data de 21 octombrie în prezența unor oficiali de la Ambasada Japoniei la București.

Vizualizări: 517

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste